L’IFISC i GRUP LOGITRAVEL signen un acord de col·laboració en matèria de maneig de grans quantitats de dades

10 de juny de 2015

Maxi San Miguel, en nom del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i Ovidio Andrés, president del Grup Logitravel, han signat avui, 10 de juny de 2015, un conveni de col·laboració que permetrà l’intercanvi d’informació i el desenvolupament de projectes d’investigació científica i tecnològica, especialment en l’àmbit del maneig de grans quantitats de dades (Big Data).

En virtut del conveni, el Grup Logitravel oferirà accés als investigadors a les dades de mobilitat turística obtingudes a través del seu projecte Smyland, perquè puguin ser analitzades pel CSIC a través de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB), des de la perspectiva dels sistemes complexos i sistemes sociotècnics. L’objectiu final és que l’IFISC informi Logitravel dels resultats de les anàlisis de dades per a la consideració de possibles acords d’explotació d’aquests resultats. Les dades recollides i el seu tractament són confidencials.

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’àmbit d’estudi de la mobilitat humana a través de dades massives (big data) que duu a terme l’IFISC. Cal tenir present que aquest institut ha liderat projectes europeus com EUNOIA per estudiar la mobilitat a les ciutats, de manera que es puguin establir les bases d’un disseny urbà més adequat a les necessitats reals dels ciutadans i més sostenible.

El conveni té una durada de tres anys des del moment de la signatura.

Les dades que s’estudiaran

Smyland és una iniciativa de Grup Logitravel implantada el passat mes de març amb l’objectiu d’oferir un servei d’atenció al viatger a la destinació del viatge. El viatger rep un dispositiu electrònic geolocalitzat que li permet connectar-se a Internet i accedir a una oferta d’oci turístic ajustada a les seves necessitats.                                                           

El fet que sigui un dispositiu geolocalitzat permet obtenir informació sobre els moviments dels turistes i sobre les activitats i visites que susciten més interès. Les dades no es limiten a les Illes Balears, sinó que corresponen als indrets on el Grup Logitravel té implantada l’oferta Smyland.

Aquesta informació permetrà elaborar una proposta més ajustada a les necessitats dels turistes i, a la vegada, avançar en el coneixement dels patrons de la mobilitat humana.

Sobre l’IFISC

L’IFISC, Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, és un centre d’investigació de titularitat compartida entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Compta amb 15 investigadors permanents del CSIC i de la UIB i fins a un total de 78 investigadors a dedicació completa. El centre té una forta presència internacional, de fet, l’any 2014 va comptar amb investigadors de 23 països diferents, i 245 visites d’investigadors internacionals de 2008 a 2014. El 61 per cent del finançament de projectes de l’IFISC el 2014 prové de projectes competitius europeus.

L’IFISC té com a objectiu l’estudi dels fenòmens complexos, reptes de la investigació del segle XXI des d’una perspectiva interdisciplinària que permet contribuir a l’estudi de problemes que es troben a les fronteres d’altres ciències. Entre les línies d’investigació del centre, en el context d’aquest conveni, destaquen els estudis sobre sistemes socials i sociotècnics, basats en dades massives i les seves aplicacions en mobilitat humana, així com a les xarxes de transport aeri.

Sobre el Grup Logitravel        

El Grup Logitravel és el grup turístic al qual pertany Logitravel, una agència de viatges en línia puntera al nostre país que basa el seu negoci en l'especialització en creuers, hotels de costa i paquets de vacances. Fundada l'any 2004 i amb seu al ParcBIT, té presència a Espanya, Itàlia, França, Alemanya, Portugal, el Regne Unit, Brasil i Mèxic.

Dos són els grans pilars en els quals basa el seu negoci el Grup Logitravel: la tecnologia i l'especialització en viatges de vacances. D'aquí sorgeixen totes les empreses del Grup.

El passat 2014 el Grup Logitravel va assolir una facturació de 514 milions d'euros, i més de dos milions i mig de viatgers varen contractar les seves vacacions a alguna de les empreses del grup. Compta amb més de 400 treballadors amb una àmplia experiència en el sector turístic.

Diario de Mallorca

El Economista

EuropaPress

UIB

Ultima Hora

ABC.es

AgentTravel

Ara Balears

Diario de Ibiza

Agencia EFE

Baleopolis

 

 


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord