Investigadors de l'IFISC, entre el 2% dels millors científics del món en 2021, segons la Universitat de Stanford

17 de gener de 2022

La Universitat de Stanford ha publicat la llista World’s Top 2% Scientists 2021, un rànquing mundial que recull als científics més citats del món en diverses disciplines. Aquest rànquing, considerat un dels més prestigiosos del món, es basa en la informació bibliomètrica de la base de dades de Scopus (de l'editorial Elsevier) i inclou a més de 180.000 investigadors d'entre els més de 8 milions que es consideren actius a tot el món. En aquest apareixen una dotzena investigadors del CSIC a les Illes Balears, incloent investigadors de l'IFISC.

En el rànquing de producció científica en 2020, es troben en el top els investigadors de l'IFISC Massimiliano ZaninVíctor M. EguíluzMaxi San MiguelIngo FischerMiguel C. SorianoGian Luca GiorgiClaudio Mirasso i Apostolos Argyris.

D'altra banda, segons la producció científica de tota la carrera investigadora fins a 2020 apareixen en el rànquing els investigadors Maxi San MiguelRaúl ToralPere ColetClaudio MirassoIngo FischerLlorenç Serra i Apostolos Argyris.

En els primers llocs del rànquing també apareix Ernesto Estrada, que si bé actualment és investigador en l'IFISC, en la forqueta temporal utilitzada per a recopilar les dades es trobava treballant en la Universitat de Zaragoza. 

Per a elaborar la llista, s'analitzen dades de Scopus sobre la trajectòria dels científics (en aquesta última actualització, des de 1996 fins a finals de 2020), el nombre d'articles publicats i les vegades que cada recerca ha estat citada. Després es normalitza per àrea de recerca. No obstant això, des de l'IFISC recalquem que aquest tipus de rànquings no avaluen de manera objectiva la vàlua dels investigadors i no han d'usar-se com a única manera de quantificar la carrera dels científics.



 GeneralIFISC


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord