La ciència dels sistemes complexos té una posició privilegiada per contribuir en gran manera a l'avanç del coneixement en els sistemes socials i econòmics. En aquest context, la facilitat que ofereixen les tecnologies de la informació a l'hora de generar grans quantitats de dades ha portat una oportunitat sense precedents per explorar les interaccions humanes i per comprendre millor els sistemes socials i econòmics. A més, la presència de noves tecnologies proporciona nous mitjans d'interacció efectiva entre les persones i desencadena l'aparició de nous fenòmens socials dignes d'estudi.
L’IFISC (UIB-CSIC), juntament de l'Associació per a l'estudi de Sistemes Complexos Sociotecnológicos (COMSOTEC) i amb el finançament de la Red de Excelencia SocioComplex (FIS2015-71795-REDT) del Ministerio de Economía, Industria y Competividad (MINEICO) i el Fondo Europeo de Desarrollo Nacional (FEDER), ha organitzat la seva escola d'estiu Summer School on Complex Socio-Technical Systems. Al llarg d'una setmana els assistents, majoritàriament estudiants de màster, doctorands i postdocs, rebran formació en quatre grans blocs en els sistemes sociotècnics: models epidemiològics, impartit per Marco Ajelli (Bruno Kessler Foundation, Itàlia), anàlisi de dades massives, per Bruno Gonçalves (Big Data Center, EUA), modelat de sistemes socials, per Andreas Flache (Dept. Sociology, Netherlands), i sistemes econòmics, per Stefano Battiston (Institut für Banking und Finance, Suïssa). Els assistents podran presentar la seva recerca a la resta de participants en format pòster.
A l'acte d'obertura de l'escola hi han assistit el director de l’IFISC i vice-president de COMSOTEC, el professor Maxi San Miguel i els membres del comitè d’organització de l’escola i investigadors de l’IFISC, el professor Pere Colet i el professor José Javier Ramasco.