Un investigador de l'IFISC guanya un premi de Física RSEF-Fundació BBVA

2 de octubre de 2017

L'investigador de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) Raúl Toral ha estat guardonat amb el premi al Millor article d'Ensenyament en les publicacions de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF). Els Premis de Física RSEF – Fundació BBVA, lliurats anualment, reconeixen la creativitat, l'esforç i l'assoliment en el camp de la física per servir d'estímul a aquells professionals que desenvolupen la seva labor tant en recerca com en els àmbits dels ensenyaments.

L'article premiat, que porta per títol “La teoria de particions explicada pels físics estadístics”, desenvolupa resultats ja coneguts de la funció de partició usada en la teoria de nombres (i en el desenvolupament dels quals va contribuir el cèlebre matemàtic indi Srinivasa Ramanujan) utilitzant per a això conceptes i tècniques pròpies de la física estadística, la teoria que explica propietats observables de la matèria a partir de les dels àtoms i molècules que la formen.

La llista completa de guardonats es troba disponible aquí



 Raúl Toral

Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord