La prestigiosa revista Optica il·lustra la seva portada amb un article en el qual participa l'IFISC

La prestigiosa revista Optica il·lustra la seva portada amb l'estudi dut a terme per investigadors de FEMTO-ST i de l'IFISC, el qual planteja una xarxa neuronal recurrent fotònica a gran escala amb aprenentatge de reforç.

25 de juny de 2018

L'article "Reinforcement learning in a large-scale photonicrecurrent neural network” per J. Bueno, S. Maktoobi, L. Froehly, I. Fischer, M. Jacquot, L. Larger, i D. Brunner ha estat seleccionat per la revista Optica, editada per OSA (Optical Society of America), com a portada del seu volum 5, número 6.

Les implementacions de xarxes neuronals fotòniques han estat guanyant atenció com una tecnologia futura potencialment disruptiva. No obstant això, les xarxes neurals fotòniques amb un gran nombre de nodes no lineals en un hardware d'aprenentatge completament paral·lel i eficient han estat escasses fins ara. En aquest estudi, els investigadors de FEMTO-ST (Besançon, França) i de l'IFISC (Palma, Espanya) plantegen una xarxa de fins a 2025 nodes acoblats òpticament, formant una xarxa neuronal recurrent a gran escala. Implementant l'aprenentatge de reforç, obtenen molt bon rendiment en una tasca de predicció no lineal. En última instància, el seu treball obre la porta a nous i versàtils conceptes de xarxes neurals fotòniques.

La recerca s'il·lustra en la portada de la revista amb la imatge d'un "dispositiu micro-mirall digital  entrenat mitjançant aprenentatge de reforç per a la implementació de xarxes neurals fotòniques".


 OpticaCover


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord