Jornada informativa sobre les Accions Marie Curie

29 de abril de 2015

Jornada informativa sobre les Accions Marie Curie Horitzó 2020

L’acte serveix també com a presentació de la Secció Balear de l’Associació d’Investigadors Marie Curie

La Universitat de les Illes Balears acull el proper dijous, 30 d’abril, una jornada informativa sobre les Accions Marie Slodowska Curie (MSCA 2015). L’acte comptarà amb la presència de Cristina Gomez, responsable de l’Oficina Europea (FECYT-MINECO) a Espanya, que s’encarregarà d’explicar el present i futur de les Accions Marie Curie. La jornada servirà també com a presentació de la Secció Balear de l’Associació d’Investigadors Marie Curie (MCAA) que presideix David Sánchez, investigador de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC).

Aquestes iniciatives europees parteixen de la necessitat de donar suport a les carreres investigadores per als joves científics fent-les més atractives per a ells. Les accions es dirigeixen fonamentalment a investigadors que hagin acabat la tesi doctoral (o estiguin a punt de fer-ho) i vulguin realitzar una estada postdoctoral en un país europeu (2 anys) o extracomunitari (2 anys + 1 any de reincorporació).

En el decurs de la jornada es parlarà de les xarxes de formació inicial (ITN) que ofereixen als investigadors novells l’oportunitat de millorar la seva formació investigadora, unir-se a equips d’investigació ja establerts i millorar les seves perspectives professionals. En aquest cas Emilio Hernández, subdirector de l’IFISC, explicarà exemples pràctics del funcionament de les ITN.

Finalment, Catiana Rosselló informarà els assistents sobre les beques intraeuropees per al desenvolupament professional (IEF), destinades a ajudar els investigadors experimentats interessats a provar un altre tipus d’activitat durant una temporada.

Presentacions descarregables

1. Acciones MSCA: Pasado, presente y futuro 
Cristina Gómez 

2. Presentación de la MCAA - Balears chapter 
David Sánchez 

3. Una ITN en Balears: caso práctico 
Emilio Hernández 

4. Una IEF en Balears: caso práctico 
Catalina Ana Rosselló 

Horizonte 2020


Nota premsa UIB


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord