L’IFISC, la UIB i Red Eléctrica de España desenvolupen una exposició sobre la llum

17 de novembre de 2015

El director de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, Maxi San Miguel; el Rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i president del Patronat de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), Llorenç Huguet, i el delegat regional de Red Eléctrica de España a les Illes, Eduardo Maynau, han signat avui un conveni de col·laboració per al desenvolupament de l'exposició Il·lumina't, una mostra sobre la llum, que s'inaugurarà el proper 26 de novembre al Palau Solleric de Palma.

Aquesta és una de les activitats que se celebren en motiu de la commemoració de l'Any Internacional de la Llum, que se celebra el 2015 d'acord amb la declaració de l'Assemblea General de les Nacions Unides. La mostra Il·lumina't, organitzada per l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (centre mixt UIB-CSIC) i patrocinada per Red Eléctrica, se celebrarà al Palau Solleric. Constarà d’ experiments divulgatius i didàctics al voltant de la llum, distribuïts en dos grups: el làser i les il·lusions òptiques. L'exposició, a més, té un marcat caràcter interactiu per facilitar la comprensió dels continguts.

Durant la inauguració, que té previst celebrar-se el proper 26 de novembre, a la façana del Palau Solleric s’hi durà a terme una activitat de laser graffiti que, també formarà part de l’exposició interior. L'exposició comptarà també amb un apartat dedicat al paper de Red Eléctrica de España com a peça clau per al correcte funcionament i control del sistema elèctric, així com al desenvolupament de projectes d'interconnexió elèctrica a les Illes Balears.

Il·lumina't estarà oberta al públic del 27 de novembre al 20 de desembre. Durant el matí es preveu fer visites guiades a escoles. A l’horabaixa hi haurà visites guiades per al públic en general, cada dia a les 17h.

www.llum2015mallorca.org

 





Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord