Colloquia on Complex Systems 2019

7 de gener de 2019

L'Institut de Física Interdisciplinar i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) anuncia la seva sèrie Colloquia on Complex Systems 2019 com a  parte del seu programa d'Unitat de Excel·lència María de Maeztu.  Colloquia on Complex Systems són una sèrie especial de seminaris impartits per eminents ponents que treballen a l'avantguarda dels sistemes complexos. Els temes dels Col·loquis abasten aspectes de la Ciència de Sistemes Complexos relacionats amb els sistemes socials, financers i biològics, el clima, les xarxes cerebrals, així com la biologia quàntica.

La sèrie de Coloquis de 2019 començarà el 16 de gener a les 15:00 h amb el professor Henk A. Dijkstra (Centre for Complex Systems Studies, University of Utrecht), qui parlarà de "The El-Niño Phomenon: Complexity and Predictability".

El següent ponent serà el professor Rosario N. Mantegna (Palermo University) amb el seminari"Noise and information in economic and financial systems" el 13 de març a les 15:00 h. El 2 de abril, el professor Viktor Jirsa (Institute de Neurosciences des Systèmes, CNRS-Aix Marseille University) oferirà la ponència "Emergence and pattern formation in large-scale brain networks: from bifurcations to epilepsy", d'altra banda el 21 de juny el professor Hernan Makse (Complex Networks and Data Science Lab, Levinch Institute of City College of New York) parlarà de "Essential nodes and keystones species in the brain, ecosystems and social systems", tots dos seminaris a les 15:00 h.

El professor Stefan Thurner (Complexity Science Hub ViennaMedical University of Vienna) serà el següent ponent el 18 de octubre al migdia, amb un seminari titulat "Statistics of driven processes". Colloquia on Complex Systems 2019 acabarà amb el seminari "Are there non trivial quantum effects in biology? A discussion from an open quantum system perspective" per la professora Susana Huelga (Institute of Theoretical Physics and Centre of Quantum BioScience, Ulm University) el 27 de novembre a les 15:00 h.

Tots els seminaris s'impartiran a la sala de seminaris de l'IFISC ("Aula Montserrat Casas") i s'emetran per streaming a través de https://ifisc.uib-csic.es/en/events/colloquia-complex-systems/colloquia-2019/


 Colloquia on Complex Systems MdM

Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord