25th Central European Workshop on Quantum Optics

15 de maig de 2018

La UIB acollirà una trobada internacional sobre òptica quàntica organitzada per l'IFISC (UIB-CSIC) des del 21 al 25 de  maig.

La interacció entre llum i matèria, el processament de dades o la superació dels paradigmes de la física clàssica són només algunes de les claus que els gairebé 200 investigadors procedents de 26 països debatran a la 25 edició del Central European Workshop of Quantum Optics (CEWQO 2018), una trobada internacional de referència en l'estudi de l'òptica i la informació quàntica que aquest any se celebrarà en la Universitat de les Illes Balears des del 21 al 25 de maig.

CEWQO va començar a principis dels anys 90 a Europa Central i es va transformar durant més de 20 anys en una de les reunions anuals més populars de científics europeus interessats en l'òptica quàntica i la informació quàntica. Organitzada cada any en un altre lloc, la conferència ha viatjat per tot el continent.

Per 2018, CEWQO comptarà amb quatre ponències plenàries, divuit xerrades convidades, més d'una cinquantena de comunicacions orals i la presentació de 65 pòsters científics, tres dels quals seran seleccionats per donar una xerrada el divendres. En total, uns 170 investigadors procedents de 26 països obriran espais de reflexió entorn els aspectes fonamentals de l'òptica quàntica, els sistemes opto-mecànics, l'òptica quàntica amb àtoms, ions i molècules o la comunicació quàntica, entre uns altres. L'actual edició del CEWQO transita pels creus entre l'òptica quàntica i la informació quàntica, un camp d'estudi centrat en descriure les possibilitats de la física quàntica en la producció, generació i emmagatzematge d'informació. 

El programa també inclou diverses activitats socials, com per exemple rutes pel centre històric de Palma, una visita a la ciutat romana d'Alcúdia, la tradicional fotografia de grup, exhibició de pòsters amenitzades amb food-trucks o un sopar de gala amb concert de jazz.

La llista de “plenary speakers” inclou xerrades de Markus Aspelmeyer (University of Vienna, Àustria), Peter Lodahl (Niels Bohr Institute, University of Copenhagen, Denmark), Christine Silberhorn (University of PaderBorn, Germany) i Andrew White (University of Queensland, Austràlia).

Tota la informació relativa al CEWQO 2018 està disponible a la web: http://cewqo2018.ifisc.uib-csic.es



Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord