IFISC-OSA Student Chapter organizes the Third Solar Car Race 18/06/2012

June 18, 2012

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB), organitza la tercera edició del concurs de creació i aplicació òptica que inclou una cursa de cotxes solars. La competició de velocitat tindrà lloc el dia 18 de juny de 2012 a les 11.00 hores en un circuit instal·lat davant l'edifici Instituts Universitaris al campus de la Universitat.

La cursa ha estat organitzada per l'IFISC-OSA Student Chapter, un grup d'estudiants de doctorat adscrit a l'IFISC i vinculat a l'Optical Society of America (OSA), que s'encarrega d'organitzar activitats de divulgació relacionades amb l'òptica.

Amb la inscripció a la cursa, els participants varen rebre un kit de muntatge del cotxe solar. Els inscrits han dissenyat la seva pròpia versió del cotxe, amb l'única condició de mantenir la placa solar que els serà proporcionada com a única font d'energia del vehicle.

Els participants podran optar a diferents premis competint en la categoria de velocitat. Com a novetat, enguany poden participar en les altres categories de  reciclabilitat, creativitat i aplicació cientificotecnològica  amb la presentació d'un pòster explicatiu del disseny del cotxe. Els premis seran   lliurats el dia 18 de juny a les 14 hores al campus de la UIB. La TerceraCursa de Cotxes Solars compta amb el suport de la societat americana d'òptica (OSA) per la financiació dels cotxes, amb l'IFISC i amb Fadisel.

Destaca en l’edició d’enguany la participació especial de centres de secundària, que des de les àrees de tecnologia i ciències han estat treballant en la modificació del cotxe. Hi participen, entre d’altres, els IES Josep Sureda i Blanes, IES Joan Maria Thomas, IES Antoni Maura, Col·legi Mare de Déu de les Escoles Pies, IES Joan Alcover, IES Portocristo, IES Felanitx, IES Mossèn Alcover, Col·legi Lluís Vives, IES Francesc de Borja Moll i IES Josep Maria Llompart.

Més informació

www.ifisc.uib-csic.es/osa/solar3

 

UIB Press Release

Diari de Balears. 18/06/2012

Diario de Mallorca. 19/06/2012

Diari de Balears. 19/06/2012

El Mundo. 19/06/2012

Ultima Hora. 19/06/2012

Diario de Mallorca. 20/06/2012

 

IB3 TV Notícies. 18/06/2012

RTVE. 18/06/2012


Photo gallery


Press and media


This web uses cookies for data collection with a statistical purpose. If you continue browsing, it means acceptance of the installation of the same.


More info I agree