Enquesta sobre l'impacte de les mesures de distanciament social en l'epidèmia de Covid-19 a Espanya

19 de maig de 2020

En els pròxims mesos s'aniran prenent mesures per al desconfinament gradual de la població, amb el que tornarà de manera progressiva la mobilitat en el territori i amb ella augmentaran els contactes entre persones. Per a comprendre millor com evolucionarà la dinàmica de propagació de la malaltia Covid-19 en els pròxims mesos, és necessari l'estudi sistemàtic de la mobilitat i la seva relació amb aspectes sociodemogràfics, així com el seguiment d'altres micro-canvis que s'aniran produint en el nostre comportament social.

El projecte Distancia-COVID del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), en el qual participen l’IFISC (CSIC-UIB), el Centre d' Estudis Avançats de Blanes (CEAB), l'Institut de Física de Cantàbria (IFCA), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i l'Institut d'Economia, Geografia i Demografia (IEGD), forma part d'un esforç multidisciplinari que utilitza la computació i les tècniques de ciència de dades per a analitzar l'efecte de les mesures de confinament preses, sobre la mobilitat i el comportament social, per a parar la propagació de la malaltia Covid19 i poder orientar noves mesures cap a un desconfinament controlat i de mínim risc.

Amb aquests objectius en ment, el projecte llança una enquesta sobre mobilitat i contactes socials, amb la qual els investigadors pretenen comprendre millor l'impacte del distanciament social en el nostre comportament diari. Aquesta informació, totalment anonimitzada, permetrà tenir una base estadística per a generar una sèrie d'escenaris i ajudar en la presa de decisions sobre possibles mesures d'actuació. L'enquesta es realitza en el marc d'una metodologia ja usada amb anterioritat en estudis epidemiològics i de manera coordinada amb altres països d'Europa.

L'enquesta, la difusió de la qual és crucial per a poder obtenir resultats en l'estudi, es troba disponible a través de la web del projecte: https://distancia-covid.csic.es/



 covid-running


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord