La Via Catalana es fa visible al mapa fent servir dades de Twitter, segons investigadors de l’IFISC (UIB-CSIC)

25 de setembre de 2013

Investigadors de l’IFISC empren dades de Twitter per veure l'impacte de esdeveniments socials en l'activació de la mobilitat. Un equip d’investigadors de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC), especialitzats en l’anàlisi de dades de xarxes socials, han estudiat com la Via Catalana pot ser dibuixada en un mapa emprant tweets geolocalitzats.

Els investigadors cercaren els tweets enviats ahir, 11 de setembre, en els que s’esmentava “viacatalana” o que duien el hagstag #viacatalana, un total de 175.000 aproximadament. Posteriorment seleccionaren els que eren golocalitzats, aproximadament uns 1.000 a cada període de dues hores. Cal tenir present que en aquest cas, les dades són directes i no procedeixen de valoracions o estimacions ni tampoc han estat post-processades.

L’IFISC té entre les seves línies d’investigació l’anàlisi de la mobilitat en es entorns urbans. Entre les dades que s’analitzen s’inclouen les que es poden extreure de les xarxes socials. Es fan servir els tweets geolocalitzats (sempre que l'usuari hagi habilitat aquesta opció) per a conèixer la ubicació dels usuaris en el moment d'enviar el tweet i, eventualment, seguir els seus moviments. Comparar les dades d’un esdeveniment social destacat com el del 11 de setembre a Catalunya amb altres dies ordinaris permet estudiar com els esdeveniments socials influeixen en la mobilitat de les persones.

El primer mapa recull els tweets que mencionen viacatalana o amb el hashatag #viacatalana enviats l'11 de Setembre de 2013 des de les 17 hores fins les 19 hores a l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

 


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord