La presidenta del Govern i el vicepresident del CSIC visiten l’IFISC

21 de novembre de 2018

La presidenta del Govern dels Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del Conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i altres membres del seu govern, al costat del vicepresident de Recerca Científica i Tècnica del Consejo Superior de Investigaciones Científica (CSIC), Jesús Marco de Lucas, el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i la presidenta del Consell Social, Francesca Mas,  han assistit a l'acte de presentació de la distinció “Unitat d'Excel·lència María de Maeztu” a l’IFISC (UIB-CSIC), segell atorgat per l'Agència Estatal de Recerca (AEI), pertanyent al Ministeri de Ciència, innovació i Universitats. Durant l'acte, Claudio Mirasso, director científic del programa de recerca María de Maeztu, i Maxi San Miguel, director del centre, van explicar als assistents què suposarà per l’IFISC aquest reconeixement i com s'invertiran els nous recursos associats a la Unitat d'Excel·lència, sent la primera entitat d'excel·lència en les Illes Balears.

Els responsables del projecte van presentar la que serà la línia principal de recerca durant els propers anys, dirigida al processament d'informació en i pels sistemes complexos. Dins d'aquest enfocament interdisciplinari s'abordaran quatre línies de treball com és el processament de la informació en sistemes biològics, la computació analògica inspirada en el cervell, la informació i computació en sistemes quàntics i el processament d'informació en sistemes soci-tècnics.

El distintiu Unitat d'Excel·lència María de Maeztu, atorgat a centres amb menys de 80 doctors en les seves files, té com a objectiu finançar i acreditar unitats públiques de recerca que demostrin un alt nivell d'impacte i competitivitat científica a nivell mundial, així com un programa estratègic de recerca basat en la generació de coneixement de frontera. Amb aquests recursos, l’IFISC engegarà diferents programes de contractació de personal pre i postdoctoral per a l'atracció de talent local, nacional i, sobretot, internacional, la millora de les seves dues infraestructures principals (el laboratori de computació i Big Data i el laboratori de fotònica), així com la creació d'una unitat de servei centrada en l'anàlisi de Big Data i Machine Learning. Així mateix, es continuaran i enfortiran la resta d'accions habituals de l’IFISC: coloquia d'excel·lència, visites d'investigadors nacionals i internacionals, organització de conferències i escoles d'estiu, divulgació científica, publicació de resultats en revistes d'accés obert, etc.

La comissió d'avaluació del programa d'excel·lència Sever Ochoa i María de Maeztu, constituïda per un comitè científic internacional d'investigadors de reconegut prestigi, va valorar especialment que l’IFISC ha estat pioner en la recerca interdisciplinària anés de la física i, que malgrat la seva petita grandària, en pocs anys s'ha establert internacionalment, sent comparable a centres d'EUA o Alemanya en les mateixes temàtiques. Els avaluadors van destacar també l'alta qualitat de les recerques de l’IFISC, publicades en les revistes internacionals més prestigioses del seu camp. L'informe d'avaluació va atorgar a l’IFISC una puntuació final de 99.5 sobre 100.


Fotos: A.Costa (UIB)



Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord