El director de l’IFISC, premi al científic sènior de Sistemes Complexos 2015, segons la Complex Systems Society

30 de setembre de 2015

La Societat de Sistemes Complexos (Complex Systems Society) ha acordat guardonar Maxi San Miguel, investigador científic i director de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (centre mixt UIB-CSIC), amb el premi al científic sènior 2015 com a reconeixement a la seva carrera professional, caracteritzada per l’estudi interdisciplinari dels fonaments dels sistemes complexos (http://cssociety.org/news/29).

La CSS és una organització internacional interdisciplinària formada per científics que són un referent en el món de la investigació dels sistemes complexos. Reconeix que «Maxi San Miguel ha estat un actor clau en la investigació interdisciplinària dels sistemes complexos (...) i una font d’inspiració en la transferència de coneixements definint noves línies d’investigació científica més enllà dels camps preestablerts».

Maxi San Miguel és doctor en Física, professor de Física a la Universitat de les Illes Balears des de 1986, director de l’IFISC (UIB-CSIC) des de 2007, i va rebre la medalla de la Societat Espanyola de Física-BBVA el 2010 (http://ifisc.uib-csic.es/people/showcurriculum.php?uid=7).

El guanyador de l'edició del 2014 fou el professor Eugene Stanley de la Universitat de Boston, un dels pioners en la investigació dels sistemes complexos, amb destacables avenços en el món dels fenòmens crítics i en l'anàlisis de mercats financers (essent un dels introductors de l'econofísica). 

El guardó per al Junior Scientific Award d'enguany ha estat per a Bruno Gonsalves, qui ha estat professor visitant de la UIB a l’IFISC en diverses ocasions i coautor de diverses publicacions científiques amb José Javier Ramasco i d’un estudi sobre els dialectes de l’espanyol a Twitter amb David Sánchez (ambdós investigadors de l’IFISC).

http://www.investigacionyciencia.es/blogs/matematicas/65/posts/maxi-san-miguel-premio-de-la-complex-systems-society-2015-13595

https://asunews.asu.edu/20150929-css-senior-scientist-award-san-miguel

Conferència de Maxi San Miguel a CSS (contrassenya: ASU)

 https://vimeo.com/144779156


Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord