L'IFISC busca la col·laboració de l'Ajuntament de Palma per als seus estudis de mobilitat i de les ciutats com a sistemes complexos

26 de octubre de 2016

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) ha rebut avui la visita de l’alcalde de Palma, José Hila, i la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll. S’han reunit amb la Junta de Govern de l’IFISC, els han explicat les línies d’investigació en què fa feina l’IFISC i els han mostrat les instal·lacions de l’Institut.

Des de l’IFISC s’ha explicat al batlle i a la regidora el concepte actual de «ciència de les ciutats», que aborda l’estudi de les ciutats des de la perspectiva dels sistemes complexos. En aquest context i durant la  presentació de la recerca científica que es fa a l’Institut, s’ha fet especial èmfasi en la línia d’investigació en sistemes sociotècnics, i s’han posat com a exemple diversos estudis d’investigació sobre mobilitat urbana i humana amb dades procedents de les noves tecnologies i dades massives, que poden servir a les ciutats per facilitar i fer més eficient la planificació urbanística o la gestió del turisme.

En aquest sentit, el director de l’IFISC ha plantejat a Hila la possibilitat d’establir una possible col·laboració entre ambdues institucions que passi per la cessió de dades de mobilitat que servirien a l’IFISC per donar alternatives a la interacció entre les xarxes de transport, per exemple, des del punt de vista de la complexitat. S’han posat com a exemple els projectes finançats per la Comissió Europea EUNOIA (http://eunoia-project.eu/) i INSIGHT (http://www.insightproject.eu/), en què l’IFISC ha participat conjuntament amb les ciutats de Barcelona, Londres, Zuric i Madrid, sobre mobilitat i ús del sòl.

A més d’aprofundir en els treballs en sistemes sociotècnics, el director de l’IFISC  ha explicat a Hila i Moll l’equip que forma l’IFISC, amb científics de divuit nacionalitats, entre personal permanent, investigadors de postdoctorat, de predoctorat, i investigadors visitants. Investigadors, tots ells, que treballen de manera transversal en diversos projectes de les diferents línies d’investigació: transport i informació en sistemes quàntics, fotònica no lineal, dinàmica no lineal i fluids, biocomplexitat i dinàmica i efectes col·lectius en sistemes socials. Finalment, el batlle i la regidora han recorregut l’Institut i han visitat el laboratori de computació i dades massives, i el de fotònica no lineal.

Nota de prensa UIB

EuropaPress


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord