IFISC People: Josu Blanco, Sreetama Das i Javier Osca

11 de novembre de 2024

Ens complau presentar a Josu Blanco, Sreetama Das i Javier Osca a la resta de membres de l’IFISC.

Josu Blanco, originari de Donostia-Sant Sebastià, és graduat en Física per la Universitat de Cantàbria i posseeix un Màster en Física de Plasmes i Fusió Nuclear per la Universitat de Aix-Marseille. Durant el seu màster, va realitzar una estada en el Commissariat à l'Énergie Atomique (CEA) en Cadarache, França, on es va centrar en simulacions híbrides fluid-cinètiques d'interaccions plasma-paret. A l’IFISC, Josu treballarà sota la supervisió de José Javier Ramasco i Massimiliano Zanin, on estudiarà la propagació de retards en xarxes d'aviació, aprofitant la seva experiència en dinàmica de sistemes complexos, mètodes de simulació i els seus coneixements en gestió de trànsit aeri.

Sreetama Das va obtenir el seu doctorat en informació i computació quàntica teòrica en el Harish-Chandra Research Institute (l'Índia). Posteriorment, va treballar com a investigadora postdoctoral en la LMU (Munic, Alemanya) de 2020 a 2021. Va rebre la beca MCQST (Munic Center for Quàntum Science and Technology) Distinguished Postdoc 2020. A continuació, va ser investigadora postdoctoral en la Universitat de Florència (Itàlia) i en el CNR-INO (Itàlia) de 2021 a 2024. En aquests anys, ha dut a terme recerques sobre processament quàntic d'imatges i aprenentatge automàtic quàntic utilitzant circuits quàntics variacionals. A l’IFISC, treballarà en col·laboració amb Roberta Zambrini, Gian-Lucca Giorgi i Gonzalo Manzano en enfocaments analògics de l'aprenentatge automàtic quàntic i diversos aspectes de la termodinàmica quàntica. Els seus interessos de recerca són explorar la possibilitat de realitzar computació quàntica de reserva utilitzant diferents tipus de sistemes quàntics, el reconeixement de patrons basat en la memòria associativa quàntica i la recerca del paper dels recursos quàntics en les tasques de termodinàmica quàntica.

Javier Osca va obtenir el seu doctorat en la Universitat de les illes Balears, investigant en el IFISC sobre modes de Majorana. La seva tesi es va titular “Majorana Physics in Hybrid Nanowires, Topological Phases, and Transport”. Després de completar el seu doctorat, va realitzar un postdoctorat en IMEC, Leuven (Bèlgica), dins del projecte Skytop, on va investigar el transport de skyrmions en dispositius basats en aïllants topològics i sistemes Weyl-Skyrmion. Posteriorment, va ocupar una altra posició postdoctoral en el Tyndall National Institute, Cork (Irlanda), en representació de la Maynooth University, en el projecte QCoIr. Durant aquest projecte, va desenvolupar la biblioteca SOQCS, una eina per a simular circuits òptics quàntics en presència d'imperfeccions típiques dels experiments. Actualment, Javier és Professor Ajudant Doctor (PAS) en la UIB, adscrit a l’IFISC, i treballa en el projecte MAGMA, que explora l'ús d'aïllants topològics magnètics per a la creació d'estats de Majorana robustos.


 people-josu-steetama-osca


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord