Per primera vegada es detecta la sincronització anticipada del cervell en primats en el marc d’una recerca d’investigadors de l’IFISC

6 de juny de 2014

La revista especialitzada en l’estudi de les funcions del cervell NeuroImage publica la recerca desenvolupada a les Illes Balears sobre la Sincronització Anticipada (AS) al cervell. L’article “Modelling positive Granger Causality and negative phase lag between cortical areas” recull bona part de la tesi de Fernanda Seligardi Matias, dirigida per Claudio Mirasso, professor de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB), centrada a entendre la capacitat del cervell per predir o anticipar el que passarà. La particularitat d’aquest treball és que, a més d’elaborar un model teòric, també aporta dades experimentals. En concret, s’han inclòs els resultats de proves realitzades en cervells de primats, que poden constituir la primera verificació de l’AS en el cervell.


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord