L'IFISC-OSA Student Chapter organitza la Segona Cursa de Cotxes Solars . Palma , 11 de juny.

31 de maig de 2011

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB), es va sumar  a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient amb una cursa de cotxes solars. La competició va tenir lloc el dia 11 de juny de 2011 a les 10.30 hores en un circuit instal·lat a la plaça Paris de Palma.

La cursa se va emmarcar en el programa d'actes organitzat per l'Ajuntament de Palma i el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, amb la col.laboració de l’IFISC-OSA Student Chapter, amb l'objectiu d'animar la ciutadania a convertir-se en un agent de canvi per aconseguir un desenvolupament sostenible i equitatiu.

La cursa ha estat organitzada per l'IFISC-OSA Student Chapter, un grup d'estudiants de doctorat adscrit a l'IFISC i vinculat a l'Optical Society of America (OSA), que s'encarrega d'organitzar activitats de divulgació relacionades amb la ciència en general i l'òptica en particular.

Amb la inscripció a la cursa, els participants van rebre un kit de muntatge del cotxe solar. Els inscrits han dissenyat la seva pròpia versió del cotxe, amb l'única condició de mantenir la placa solar que els serà proporcionada com a única font d'energia del vehicle.

Els participants van optar a diferents premis en les categories de velocitat, reciclabilitat, creativitat i aplicació cientificotecnològica, que es van lliurar el dia 11 de juny a les 13 hores a la plaça Paris de Palma.

Destaca en l’edició d’enguany la participació especial de centres de secundaria, que des de l’àrea de tecnologia han estat treballant en la modificació del Cotxe. Participen entre d’altres els IES Josep Sureda i Blanes, IES Puig de Sa Font, IES Joan Maria Thomas, IES La Ribera, IES Antoni Maura, Col·legi Mare de Déu de les Escoles Pies, IES Joan Alcover, Col·legi  Agora Portals, Col·legi Ramon Llull i col·legi Santa Maria del Camí i Col·legi Aula Balear.

Han col.laborat patrocinant els premis: Fadisel, la Herramienta Balear, Electrica Ramblas y la Conselleria d'Innovació Interior i Justicia del Govern de les Illes Balears.

Guanyadors

Els guanyadors de la Cursa van ser els següents

Categoria Velocitat

1er Premi cotxe 84. Brau. Braulio Delafuente

2on Premi cotxe 59. Avion. (IES Puig de Sa Font)

3er Premio cotxe 38. Pingel (IES La Ribera)

Categoría Creativitat

1er Premi cotxe 50. Mr. Converse (Co.legi Mare de Dèu de les Escoles Pies)

2on Premi cotxe 16. The Flyng carrot (Col.legi Àgora Portals)

Categoría Aplicació Cientificotecnologica

1er Premi cotxe 42. Dajandy (IES Joan Alcover)

2on Premi cotxe 58 Michelín (IES Puig de Sa Font)

Categoria Reciclabilitat

1er Premi cotxe 6. Metro  (Joan)

2on Premi cotxe 76. En Familia (Miquel Vidal)

Programa

Inici de la cursa

  • Dia: dissabte, 11 de juny
  • Hora: 10.30 hores
  • Lloc: plaça Paris, Palma
  • 09:30 - 10:15 Inscripció a l'estand de l'IFISC
  • 10:30 - 11:30 Contra rellotge
  • 11:30 - 12:30 Rondes Eliminatòries dels 16 millors classificats
  • 12:30 - 13:00 Deliberació del Jurat per les categories de creativitat, reciclabilitat i aplicació cientificotecnològica
  • 13:00 LLiurament  de premis i cloenda

Lliurament dels premis

  • Dia: dissabte, 11 de juny
  • Hora: 13 hores
  • Lloc: plaça Paris, Palma

 

 


 

 

 

 

 

Más información en la web: http://ifisc.uib-csic.es/osa/solar2/ o al teléfono 971259719


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord