El IFISC mostra els resultats de la recerca als futurs estudiants.

30 de març de 2011

Més enllà de la investigació pròpiament  dita, l'IFISC realitza un esforç per apropar els resultats de les seves investigacions a la societat en general, i especialment als joves i futurs estudiants de la UIB . Al curs 2010-2011 l'IFISC ha participat en els projectes "DemoLab" i "Investiga amb la UIB" del Programa d'orientació i transició a la universitat (POTU)

  • DemoLab és una activitat del Programa d’orientació i transició a la universitat (POTU) que organitza la Facultat de Ciències de la UIB amb la col·laboració del Consell de Direcció de la UIB, de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i de l’Obra Social de “Sa Nostra”, Caixa de Balears, i que pretén apropar a l’alumnat d’educació secundària els aspectes positius i també lúdics de la ciència. Està estructurada en dues parts: una d’experimental, com a part inseparable de l’activitat científica, que es desenvolupa al Laboratori , i una altra en què es visiten diferents instal·lacions  o bé es fan demostracions En aquest projecte hi participen quatre departaments de la UIB: el de Biologia, el de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut, el de Física i el de Química. Aquest any l'IFISC (UIB-CSIC) s'uneix a aquesta iniciativa com a únic institut d'Investigació Científica participant amb l'activitat: "Una aproximació a la Física del Sistemes Complexos"
  • Investiga am la UIB és un programa de difusió de la ciència també coordinat pel POTU. EL'IFISC ha ofert dos tallers dirigits a alumnes de Batxillerat:


A més d'aquestes activitats les sessions han estat acompanyades de visites als laboratoris i conferències divulgatives.

Mes de 400 alumnes de 1º i 2º de Batxillerat dels IES Josep Maria Llompart, IES Son Pacs, IES Son Ferrer, Col·legi Monti-sion, IES Binissalem, Col·legi Madre Alberta, IES Arxiduc Lluís Salvador  i IES Madina Mayurqa han participat en aquests tallers.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col.laboració de:

  • Dr. Miguel Cornelles, Investigador postdoctoral
  • Dr. Juan Carlos González Avella
  • Juan Fernández , Investigador predoctoral
  • Neus oliver, Investigadora predoctoral
  • Jade Martínez, Investigadora predoctoral
  • Xavier Porte, Investigador predoctoral

 

  • Entrevista al Professor Claudio Mirasso al Informatiu del migdia, RTV Mallorca. 2 de Marzo de 2011

 


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord