La científica eminent Margarita del Val farà una xerrada a la UIB sobre recerca interdisciplinària en epidèmies

13 de juny de 2023

La Representació del CSIC a les Illes Balears, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Institut de Física Interdisciplinària en Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) organitzen la xerrada «Investigación interdisciplinar en epidemias desde la Plataforma de Salud Global del CSIC: ¿preparados para la próxima pandemia?», impartida per la destacada científica Margarita del Val. Com a coordinadora de la Plataforma de Salut Global del CSIC i experta en immunitat i vacunes contra malalties virals, Margarita del Val compartirà el seu valuós coneixement i experiència en aquesta activitat de divulgació científica. La xerrada es durà a terme el dimarts dia 20 de juny a les 11 hores, a l'Aula Magna de l'edifici Guillem Cifre de Colonya, al campus de la UIB. L'entrada és lliure i gratuïta.

Margarita del Val és una investigadora científica, viròloga i immunòloga reconeguda internacionalment. La seva recerca, actualment al Centro de Biología Molecular Severo Ochoa, a Madrid, se centra en l'estudi de la resposta immunitària davant les infeccions virals i la memòria immunològica, especialment en relació amb el funcionament de les vacunes. Al llarg de la seva carrera, ha liderat nombrosos projectes de recerca i ha publicat articles científics de gran impacte. 

Margarita del Val va exercir un paper destacat en la lluita contra la pandèmia de coronavirus. Coordina la Plataforma Temàtica Interdisciplinària Salut Global del CSIC, que té com a objectiu abordar els desafiaments actuals i futurs relacionats amb la pandèmia. A més, va representar Espanya a l'Agència Europea del Medicament i és membre de la Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia i del Comitè Expert Assessor en Vacunes de la Comunitat de Madrid.

Més enllà de la seva tasca científica, Margarita del Val es dedica a comunicar els coneixements científics a la societat. Ha rebut el Premi CSIC-Fundació BBVA de Comunicació Científica i la Medalla d'Honor als Valors Socials de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, i més de 30 premis i reconeixements.



 margaritadelval


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord