Analitzant els circuits neuronals de la memòria des d'una perspectiva interdisciplinària

9 de juliol de 2019

El cervell és l'exemple paradigmàtic de sistema complex: milers de milions d'elements es troben interconnectats i es produeixen fenòmens emergents tan rics com la memòria o la consciència. Aproximar-se a l'estudi del cervell des de la perspectiva de les diferents branques científiques és imprescindible per a comptar amb el màxim d'eines possibles i tenir major versatilitat.

Amb aquest enfocament interdisciplinari en ment, el passat 2 de juliol es va celebrar una sessió científica titulada “Analitzant els circuits neuronals de la memòria des d'una perspectiva interdisciplinària” en la seu de la Reial Acadèmia de Medicina dels Illes Balears. A càrrec de la sessió van estar el Dr. Santiago Canals Gamoneda, Investigador Científic CSIC i membre de l'Institut de Neurociencias d'Alacant i del Dr. Claudio R. Mirasso Santos, Catedràtic de Física de la Universitat de les Illes Balears i membre de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (CSIC-UIB). Tots dos van oferir un acostament als circuits neuronals encarregats de produir i emmagatzemar la memòria, cadascun des de la perspectiva del seu camp de treball.

La sessió va ser gravada i es troba disponible en el canal de YouTube de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears.




Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord