Un centenar de físics es reuneixen a Mallorca per la 1ª RICE School i la ICE Conference interessats en la informació quàntica

28 de abril de 2016

La primera RICE Scholl i la tercera ICE Conference, dues activitats organitzades per l’IFISC, han congregat a Mallorca prop d’un centenar de físics per aprofundir en el camp de la informació quàntica. Ambdues activitats han batut rècord d’inscripcions amb 72 participants de diversos països a la ICE Conference i 37 a la Rice School.

La tercera edició del congrés ICE preveu va comptar amb nou ponències d'investigadors de reconegut prestigi internacional com Mari Carmen Bañuls (Institut Max Planck d'Òptica Quàntica, Alemanya), Caslav Brukner (Universitat de Viena, Àustria), Juan José García Ripoll (Institut de Física Fonamental, CSIC), Geza Giedke (Centre Internacional de Física de Donostia), Stefan Kuhr (Universitat Strathclyde de Glasgow, Regne Unit), Sabrina Maniscalco (Universitat de Turku, Finlàndia), Stefano Pironio (Universitat Lliure de Brussel·les, Bèlgica), Anna Sanpera (Universitat Autònoma de Barcelona) i David Esclop (Institut de la Ciència de Materials d'Aragó).

Aquest congrés és part d'una sèrie d'esdeveniments que s'organitzen de manera periòdica i itinerant a Espanya, impulsats per la xarxa RICE (http://rice.hbar.es/) amb l'objectiu de ser una referència en l'estudi i la recerca de la informació quàntica a Espanya.

Per altra banda, la primera Rice School s’ha celebrat a Mallorca i ha estat promoguda per la xarxa espanyola d'informació quàntica promou la investigació en informació quàntica, simulacions i tecnologies mitjançant col·laboracions a la mateixa xarxa i també amb grups internacionals, i la formació de científics en aquests temes. 

ICE3 Conference

RICE School

        


Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord