IFISCLa V catalana a base de tweets.

La V catalana a base de tweets.

La V catalana s'ha dibuixat clarament a Twitter a través de tuits geolocalitzats des d'una hora abans de l'inici de la concentració

Investigadors de l’IFISC segueixen tuits geolocalitzats en esdeveniments destacats per estudiar el seu impacte en la mobilitat urbana

La V catalana s'ha dibuixat amb clarament en un mapa a través de tuits geolocalitzats des d'una hora abans de l'inici de la concentració prevista amb motiu de la Diada de Catalunya. Així ho ha comprovat un equip d'investigadors de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB) integrat per Antònia Tugores, José Javier Ramasco i Pere Colet, especialitzat en l'anàlisi de dades de xarxes socials.

Els investigadors han descarregat tuits geolocalitzats tuitejats a la zona de Catalunya durant cada hora a llarg del dia d'avui, 11 de setembre, i els han representat sobre un mapa. No s'ha fet cap tipus de preselecció sobre la base de hashtag o paraula clau, únicament per localització geogràfica. Les dades són directes i no procedeixen de valoracions o estimacions ni tampoc han estat processades posteriorment.

Prèviament es s'ha fet el mateix proces el dia anterior (10 de Setembre) per poder comparar la diferencia amb el dia d'avui. En aquest sentit, s'observa que el número total de tuits per hora a l'àrea de Catalunya s'ha doblat passant de 1000 ahir a 2000 aquesta tarda. De forma significativa la major part d'aquest augment ha estat a Barcelona on ha passat de 500 a 1500.

Els mapes horaris mostren la concentració de tuïts al voltant dels carrers elegits per a la Vía Catalana 2014 inclús una hora abans de l'hora prevista d'inici (17:14h).

Tweets geolocalizats enviats avui 11 de septembre entre les 14:00 i les 16:00h.

Tweets geolocalizats enviats avui 11 de septembre entre les 16:00 i les 18:00h.

Tweets geolocalitzats enviats un dia usual (10 de setembre) entre les 14:00 i les 16:00h.

Tweets geolocalitzats enviats un dia usual (10 de setembre) entre les 16:00 i les 18:00h.

Timelapse dels tweets geolocalizats a Barcelona l'11 de setembre hora a hora.

Download the video

Change Language

Search

Intranet

Bottom Page

Spanish National Research Council Universitat de les Illes Balears