50 ANIVERSARIO DEL LÁSER (SCIT10). Del 22 de Octubre al 14 de Diciembre. (Palma)

Sept. 27, 2010

SEMANA DE LA CIENCIA Y LA TECNOLOGIA DE LAS ISLAS BALEARES 2010.

ACTIVIDADES CONMEMORATIVAS: 50 ANIVERSARIO DEL LÁSER. IFISC (CSIC-UIB)

Del 22 de Octubre al 14 de Diciembre. (Palma)

 

 

50 ANIVERSARIO DEL LÁSER

Este año se celebra mundialmente el quincuagésimo aniversario del láser. Originalmente sin una clara aplicación práctica, el láser, se ha convertido, hoy en día, en parte fundamental de nuestras vidas, aunque no seamos conscientes. Las posibilidades del láser son inabarcables: comunicaciones ópticas, entretenimiento, medicina, industria… y cada año se desarrollan nuevas aplicaciones. El láser es, sin duda, uno de los productos científico-tecnológicos más revolucionarios y ha contribuido a modificar la cultura, la economía y la vida de nuestras sociedades.El IFISC, Instituto de Física interdisciplinar y Sistemas Complejos (CSIC-UIB), para conmemorar este hito científico y con el objetivo de acercar al público general el conocimiento del láser y sus aplicaciones, organiza este programa de actividades en colaboración con la Conselleria d’Innovació, Interior i Justícia, a través de la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació y la Oficina de Suport a la Recerca (OSR) de la Universitat de les Illes Balears.

22 DE OCTUBRE, 18.00 H.

18.00: INAUGURACIÓN DE LA SEMANA DE LA CIENCIA Y LA TECNOLOGÍA DE LAS ISLAS BALEARES 2010.

18.30: CONFERENCIA: EL LÁSER: 50 AÑOS DE UN INVENTO QUE HA CAMBIADO NUESTRAS VIDAS.

Ponent:Claudio Mirasso. Catedràtic de la UIB i investigador de l’IFISC (CSIC-UIB)

Presenta: Pere Oliver Reus. Director general de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears.

El 16 de maig de 1960 un jove físic de 32 anys, Theodore Maiman, va engegar als Estats Units el primer làser de la història. Originalment considerat com una curiositat científica, sense una clara aplicació, s’ha convertit, al cap de cinquanta anys, en una eina indispensable que ha revolucionat la nostra forma de viure. Cada dia usam làsers gairebé sense
adonar-nos-en: mirant una pel·lícula en DVD, navegant per Internet o comprant en un supermercat… No obstant això, en desconeixem la naturalesa i el funcionament. En aquesta conferència s’introduiran els fonaments científics del làser i de la seva tecnologia, així com les seves aplicacions, per ajudar a comprendre per què el làser és sens dubte un dels grans invents cientificotecnològics del segle XX.

19.30: EXHIBICIÓN LÁSER-GRAFFITI EN LA MURALLA DE SES VOLTES

Avui dia es coneix de sobres la connexió de l’art amb les noves tecnologies. El làser s’ha convertit en un recurs més emprat per distints grups d’artistes. Els artistes
participants en aquesta exhibició, mitjançat un punter làser, un projector i un software d’anàlisi faran graffitis gegants en temps real sobre la murada. Aquesta exhibició comptarà amb els escriptors de graffitis i dissenyadors gràfics Hock i OA i els il·lustradors Xavier Canyelles i Pep Homar.

 

 

Coordinador: Claudio Mirasso. Catedrático de la UIB, investigador del *IFISC y responsable del programa de divulgación científica.

 

 

 

 

  • Entrevista a Claudio Mirasso. Programa De nit amb Neus Albís, TV de Mallorca, 19 de octubre de 2010.

 

 

  • Mallorca- RTV. Informativo del Mediodía. 18 de octubre de 2010.
  • Retransmisión en Directo de la exhibición Láser Graffiti. IB3 TV, programa Crònica d'avui, 22 de octubre de 2010.

 

 

 

Archivo Fotográfico


Photo gallery


Press and media


This web uses cookies for data collection with a statistical purpose. If you continue browsing, it means acceptance of the installation of the same.


More info I agree