Dos articles recents de membres de l'IFISC apareixen en el nombre d'Abril 2012 de la revista "Nature Physics"

3 de abril de 2012

Dos estudis recents [1,2] de membres de l'IFISC apareixen en el nombre d'Abril 2012 de Nature Physics, en un article "News and Views"[3]. En aquest article, titulat 'OPTICAL COMPUTING: Photonic neural networks', Damien Woods i Thomas J. Naughton de Caltech i la Universitat Nacional d'Irlanda Maynooth posen en relleu el treball realitzat a l'IFISC sobre la introducció d'un nou paradigma computacional i la seva aplicació amb maquinari fotònic. Aquest concepte es basa en una simplificació de la Computació amb "Reservoirs", un enfocament inspirat en la neurociencia, utilitzant senzills sistemes no lineals amb realimentació retardada. Els autors destaquen que el treball dels membres de l'IFISC, juntament amb un altre article relacionat dels seus col·legues belgues, ofereix noves i interessants possibilitats per resoldre problemes de càlcul complexos utilitzant maquinària de comunicacions òptiques. A més, estimula i contribueix a la qüestió de com la naturalesa pot tenir capacitat de computació.

El treball està relacionat amb el projecte FP7 de la Unió Europea 'PHOCUS', que està coordinat per l'IFISC.

[1] 4. L. Appeltant, M.C. Soriano, G. Van der Sande, J. Danckaert, S. Massar, J. Dambre, B. Schrauwen, C.R. Mirasso, I. Fischer, 'Information processing using a single dynamical node as complex system', Nature Communications 2, Article number: 468 doi:10.1038/ncomms1476 (2011).

[2] L. Larger, M. C. Soriano, D. Brunner, L. Appeltant, J. M. Gutierrez, L. Pesquera, C. R. Mirasso, I. Fischer, 'Photonic information processing beyond Turing: an optoelectronic implementation of reservoir computing', Optics Express 20 (3), 241-3249 (2012).

[3] Damien Woods, Thomas J. Naughton, 'OPTICAL COMPUTING: Photonic neural networks', NATURE Phys. 8, 257-258, April 2012.


Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord