La V catalana es dibuixa clarament a Twitter a través de tuits geolocalitzats des de una hora abans de l'inici de la concentració

12 de setembre de 2014

La V catalana s'ha dibuixat amb clarament en un mapa a través de tuits geolocalitzats des d'una hora abans de l'inici de la concentració prevista amb motiu de la Diada de Catalunya. Així ho ha comprovat un equip d'investigadors de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB) integrat per Antònia Tugores, José Javier Ramasco i Pere Colet, especialitzat en l'anàlisi de dades de xarxes socials.

Els investigadors han descarregat tuits geolocalitzats tuitejats a la zona de Catalunya durant cada hora a llarg del dia d'avui, 11 de setembre, i els han representat sobre un mapa. No s'ha fet cap tipus de preselecció sobre la base de hashtag o paraula clau, únicament per localització geogràfica. Les dades són directes i no procedeixen de valoracions o estimacions ni tampoc han estat processades posteriorment.

Prèviament es va dur a terme el mateix procés el dia d'ahir (10 de setembre) de manera que es pogués comparar la diferència amb el dia d'avui. En aquest sentit, s'observa que el nombre total de tuits enviats augmenta de forma significativa passant dels 500 tuits per hora, d'ahir als 2.065 tuits entre les 15:00 i 16:00 hores.

Els mapes horaris mostren la concentració de tuits entorn de la carrers triats per a la Via Catalana 2014 fins i tot una hora abans de l'hora prevista d'inici (17:14h). Vegeu el mapa amb les dades obtingut entre 15:00 i 16:00 hores.

El mapa de la franja horària de les 16.00 a les 18:00 hores mostra la V completament dibuixada als carrers de Barcelona. Vegeu mapa

Més informació a:
http://ifisc.uib-csic.es/humanmobility/viacatalana2014/index.html

Aquest estudi s'emmarca dins d'una de les línies de recerca de l’IFISC que té per objectiu l'anàlisi de mobilitat humana en entorns urbans i pot considerar-se com un exemple de com els esdeveniments socials impacten en l'activació de la mobilitat.


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord