L’Escola d’Estiu de Física Estadística i Sistemes Complexos i Petits organitzada per l’IFISC acull 40 estudiants en la seva quarta edició

9 de setembre de 2014

40 estudiants de doctorat d’arreu del món participaran a la quarta edició de l’Escola d'Estiu de Física Estadística i Sistemes Complexos i Petits, que s’ha inaugurat avui migdia a la Universitat de les Illes Balears amb la presència del vicerector d’Investigació i Postgrau de la UIB, Jaume Carot, el president del Grup Especialitzat en Física Estadística i No Lineal de la Real Societat Espanyola de Física, l'investigador de l'IFISC Raúl Toral i el coordinador de l’Escola d’Estiu, l’investigador de l’IFISC, Pere Colet. L’escola tindrà lloc del 8 al 19 de setembre de 2014 organitzada per l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB).

L’Escola d’Estiu organitzada per L’IFISC té com a objectiu contribuir a la formació específica i actualitzada a estudiants de doctorat d’arreu del món en temes de física estadística, dinàmica no lineal i sistemes complexos. Els continguts es dividiran en dues setmanes, durant cadascuna de les quals es duran a terme tres cursos. Els cursos inclouran conferències i sessions pràctiques. Les classes s’imparteixen en anglès i els estudiants estan convidats a presentar les seves investigacions.

L’escola és una iniciativa impulsada pel Grup Especialitzat en Física Estadística i no Lineal (GEFENOL) de la Reial Societat Espanyola de Física.

 Programa del curs

Al llarg de dues setmanes els alumnes coneixeran aspectes relacionats amb la física estocàstica, la termodinàmica, la mecànica estadística computacional, l’evolució molecular, la complexitat i el caos i les xarxes complexes. Més informació: http://www.gefenol.es/school2014

Entre els professors es troben : Pedro Tarazona, Universidad Autònoma de Madrid; Arkady Pikovsky, University of Postdam, Germany; Emilio Hernández-García, IFISC (CSIC-UIB); Daniel Walgraef, FNRS (Belgium) i IFISC (CSIC-UIB); Jordi Ortín, Universitat de Barcelona; Victor Eguíluz, IFISC (CSIC-UIB).

Comitè Científic:

Pere Colet, IFISC (CSIC-UIB).

Álvaro Corral, CRM, Barcelona

Jesús Gómez-Gardenes, BIFI, Universitat de Saragossa.

Juan Antonio Blanco, Universitat de Salamanca.

Juan Manuel López, IFCA (CSIC-U. Cantàbria

Diego Maza, Universidad de Navarra

Raúl Toral, IFISC (CSIC-UIB).

 

Nota premsa UIB


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord