Una publicació de referència d'investigadors de l'IFISC sobre aplicacions del caos arriba a les 1000 cites

5 de desembre de 2016

11 anys enrere, investigadors de 6 països europeus que van col·laborar en el projecte europeu OCCULT, coordinat per l'investigador de l'IFISC Claudio Mirasso, van publicar un article de referència que demostrava la utilització funcional de la dinàmiques complexes en òptica (1). El treball va demostrar, a través d'una transmissió a la xarxa de fibra metropolitana d'Atenes, que es poden utilitzar senyals caòtiques per codificar missatges en comunicacions òptiques a freqüències de GBit / segons.

Aquesta setmana, aquesta publicació va assolir la fita d'arribar a les 1000 cites, com ho reflecteix la plataforma Google Scholar.

El reconeixement d'aquest treball es basa en el seu enfocament pioner que demostra el potencial de la dinàmica complexa en aplicacions tant convencionals com noves.

Mentrestant, membres de tres dels grups col·laboradors i coautors del treball (Claudio Mirasso, Pere Colet, Apostolos Argyris i Ingo Fischer) treballen a l'IFISC desenvolupant encara més la idea d'aprofitar la complexitat. En els últims anys han demostrat que el comportament complex pot ser utilitzat en fotònica per generar nombres aleatoris a centenars de Gbit / segon (2) o per al processat ultra-ràpid neuro-inspirat d'informació (3).

  1. Apostolos Argyris, Dimitris Syvridis, Laurent Larger, Valerio Annovazzi-Lodi, Pere Colet, Ingo Fischer, Jordi Garcia-Ojalvo, Claudio R Mirasso, Luis Pesquera, K Alan Shore, “Chaos-based communications at high bit rates using commercial fibre-optic links”, Nature, 438(7066), pp. 343-346 (2005).
  2. N. Oliver, M.C. Soriano, D.W. Sukow, I. Fischer,  “Dynamics of a semiconductor laser with polarization-rotated feedback and its utilization for random bit generation”, Optics Letters, 36(23), pp. 4632–4634 (2011).
  3. D. Brunner, M.C. Soriano, C.R. Mirasso, I. Fischer,  “Parallel photonic information processing at gigabyte per second data rates using transient states”, Nature Communications, 4, 1364 (2013).


Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord