Ricardo Martínez, estudiant de doctorat de l’IFISC, guanya el premi de recerca Montserrat Casas en la modalitat de Ciències

25 de abril de 2014

Els premis de recerca Montserrat Casas, en honor de l’exrectora de la UIB, tenen l’objectiu de reconèixer la dedicació a la recerca dels doctorands vinculats a la Universitat de les Illes Balears, i estimular la producció científica i la transferència del coneixement generat.

Ricardo Martínez, estudiant de doctorat de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC –UIB), ha estat guardonat amb aquest premi en la modalitat de Ciències Experimentals i de la Salut, i d’Enginyeria i Arquitectura.

Martínez està estudiant des del punt de la física estadística, dos problemes extrets de la biologia: la formació de patrons regulars de vegetació i el moviment de grups d’animals. En posar dos sistemes tan diferents com son els ecosistemes vegetals, totalment inerts, i les manades d’animals, que es caracteritzen per llargs desplaçaments, en el marc comú de la física estadística es mostra el potencial d’aquesta disciplina com a eina interdisciplinària i, en particular, la seva utilitat en l’ecologia. La investigació premiada s’ha dut a terme conjuntament a l’IFISC i durant l’estada d’aquest investigador a l’Institut Smithsonian de Biologia Conservacional (EEUU)

La dotació dels guardons és de 4.000 euros per a cada modalitat, i es premien els millors resultats de recerca originals que hagin estat generats en el marc d’una tesi doctoral.

Els premis els convoca el Vicerectorat d’Investigació i Postgrau. El lliurament tindrà lloc en un acte públic en què els guardonats podran fer una breu presentació dels seus treballs.


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord