Els professors Raúl Toral i Pere Colet publiquen el llibre Stochastic Numerical Methods

1 de agost de 2014

El treball és una introducció a nivell de postgrau als mètodes numèrics que fan servir conceptes i resultats de la teoria de la probabilitat, amb especial esment en el càlcul numèric de sumes i integrals multidimensionals i a la simulació de processos estocàstics.

Raúl Toral i Pere Colet, investigadors de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB), acaben de publicar el llibre Mètodes Numèrics Estocàstics a l'editorial alemanya, especialitzada en temes científics i tècnics, WILEY-VCH. El llibre presenta a un nivell de Master i accessible a aquells que no tenen experiència prèvia, els mètodes de Montecarlo, la resolució d’equacions de Langevin, la simulació d’equacions mestres, entre d’altres temes... Aquest treball té un enfocament bastant general i es dirigeix a estudiants de Ciències Naturals (Física, Química, Matemàtiques, Biologia,…) i d'Enginyeria, però també als de Ciències Socials (Economia, Sociologia,…), camps en els quals algunes de les tècniques s'han utilitzat recentment per a models de simulació numèrica.

El llibre respon a l'experiència de Toral i Colet com a professors del Master de Física de Sistemes Complexos que s'imparteix a l’IFISC en el qual tots dos treballen. El volum inclou des d'exemples de fases de transmissió i fenòmens crítics, amb detalls d’anàlisi de dades (extracció dels exponents crítics, efectes de grandària finita) a la dinàmica de la població, el creixement interfacial o reaccions químiques, entre altres. 


Galeria de fotos



Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord