El professor Maxi San Miguel, director de l'IFISC (CSIC-UIB), guardonat amb el premi Medalla de la Reial Societat Espanyola de Física

21 de desembre de 2010

El Professor Maxi San Miguel, catedràtic de Física de Matèria Condensada de la Universitat de les Illes Balears i director de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB) ha estat guardonat amb el premi Medalla de la Reial Societat Espanyola de Física, que atorguen conjuntament la Reial Societat Espanyola de Física i la Fundació BBVA, com a reconeixement a la seva trajectòria científica i a la seva activitat de recerca.

Nascut a Barcelona (1952), Maxi San Miguel és llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (1974) i doctor en Física Teòrica per aquesta mateixa universitat (1978). En l'actualitat, és director de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (CSIC-UIB) des de la seva creació l'any 2007, i catedràtic de la UIB des d'agost de 1986 (catedràtic de Física Teòrica fins a 1990 i de Física de la Matèria Condensada des de 1990). En l'actualitat, la seva recerca es centra en la física dels sistemes complexos des de la perspectiva de la física estadística i no lineal, i ha protagonitzat gran part dels avanços en aquesta àrea en les últimes dècades.

Compta amb més de 300 publicacions en revistes científiques, i un dels seus treballs supera les 2.200 cites. Ha estat conferenciant convidat en més de 90 congressos internacionals i ha impartit seminaris i col·loquis en una desena de centres d'investigació a tot el món. Ha dirigit nombrosos projectes nacionals i europeus, i és o ha estat membre de consell editorial de revistes especialitzades de gran prestigi.

A més, ha estat coordinador de Física i Matemàtiques de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP) (1990-93); Vicedirector de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) (1995-1999); Director del Departament de Física Interdisciplinària de l'IMEDEA (CSIC-UIB) (2000-07); i President de la Divisió de Física Estadística i no Lineal de la Societat Europea de Física (2002-2004).

 

 

  • Entrevista amb Maxi San Miguel. Programa "De Nit amb Neus Albis", TVMallorca. 15 de febrer de 2011.


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord