Pint of Science 2017

28 de abril de 2017

Els dies 15, 16 i 17 de Maig en el Palma 80’s Cafè se celebrarà per primera vegada en les Illes Balears el festival de divulgació científica Pint of Science amb l'objectiu d'acostar la ciència al públic general

“Amants de la ciència, preparin-se per gaudir de la recerca capdavantera en el millor dels ambients: el bar!”

Amb aquest eslògan i per primera vegada a Palma, arrenca la iniciativa Pint of Science, un esdeveniment que neix amb el clar objectiu d'acostar la ciència al públic en general. Conscients de la importància dels bars com a lloc de trobada per a la societat, en Pint of Science són els científics els que surten dels seus laboratoris i s'acosten als bars a explicar ciència. Xerrades obertes per a tots els públics en les quals els assistents podran conèixer de primera mà les últimes recerques realitzades en àmbits tan dispars com la ment humana, la física quàntica o el funcionament de la nostra societat.

Durant tres dies consecutius (15, 16 i 17 de Maig) tres científics de l'Institut de Física Interdisciplinar i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) estaran en l'icònic bar Palma 80’s Cafè explicant en format xerra divulgativa i de manera amena i desenfadada, en què treballen. 

L'esdeveniment començarà dia 15 de Maig amb la xerrada de Miguel A. Sierra amb la seva xerrada sobre nanotecnologia i ordinadors quàntics, utilitzant la ciència darrere dels superherois per il·lustrar conceptes. Pint of Science continuarà l'endemà, 16, amb la presentació de Cristian Estarellas, que relacionarà el funcionament de l'icònic robot C-3PO amb la neurociencia. L'última xerrada tindrà lloc el dimecres 17 amb la intervenció d'Aleix Bassolas sobre Big Data i com l'acumulació de dades per part de les grans companyies ens acosta a un futur distòpic al més pur estil 1984. Totes les xerrades són gratuïtes i començaran a les 19:30 h, d'una hora aproximada de durada.

El programa detallat pot trobar-se en: http://pintofscience.es/events/palma-mallorca


L'esdeveniment, que celebra la seva tercera edició a Espanya amb la participació de més de 35 ciutats, neix l'any 2013 de la mà de dos investigadors de l'Imperial College de Londres, però ràpidament la idea es va estendre a altres països. Pint of Science 2017 tindrà lloc de manera simultània en 11 països de 4 continents diferents.


Ara Balears

Europa Press

EcoDiario

20minutos


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord