Investigadors de l’IFISC demostren un nou esquema de xifrat

27 de febrer de 2017

El xifrat és una tecnologia clau per garantir la privadesa de les comunicacions digitals. Investigadors de l’IFISC, en col·laboració amb la Vrije Universiteit Brussel i la Université Lliure de Bruxelles, han demostrat un nou esquema de xifrat basat en la sincronització de caos en llocs remots. En aquest treball que ha estat recentment publicat en Scientific Reports, els investigadors van posar en pràctica el concepte d'un xifrat de Vernam. En un xifrat de Vernam (també conegut com a clau d'ús únic), la clau de codificació s'utilitza només una vegada i, per tant, permet la seguretat de la informació. En el seu treball, els investigadors mostren que tals claus de codificació aleatòria es poden obtenir en diferents llocs a partir de la transmissió d'un senyal caòtic d'alta complexitat. El punt crucial que els investigadors mostren per assegurar la privadesa del sistema és que les claus de codificació aleatòries obtingudes en els llocs remots no mostren cap correlació amb el senyal transmès. D'aquesta manera, s'evita que un observador extern pugui extreure informació sobre la clau privada a partir del senyal transmès. L'esquema s'ha demostrat en un sistema electrònic, però es pot estendre fàcilment a implementacions fotòniques.

Lars Keuninckx, Miguel C. Soriano, Ingo Fischer, Claudio R. Mirasso, Romain M. Nguimdo, and Guy Van der Sande, “Encryption key distribution via chaos synchronization”, Scientific Reports 7,  43428 (2017).


Agencia SINC

 Encryptionkeydistribution

Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord