L’IFISC rep l'acreditació com a Unitat d'Excel·lència “María de Maeztu”

13 de juliol de 2018

Ens complau comunicar que l'IFISC  (Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos), institut de recerca de titularitat compartida entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), ha estat acreditat per l'Agència Estatal de Recerca (AEI), pertanyent al Ministeri de Ciència, innovació i Universitats, com a “Unidad de Excelencia María de Maeztu”, entrant en la selecta SOMMa Alliance. Aquesta acreditació, concedida després d'un rigorós procés d'avaluació i selecció per part d'agents internacionals, i d'acord amb els més exigents estàndards, suposa la consolidació del IFISCcom a institut de referència en el marc de la recerca en sistemes complexos i arriba poc temps després del seu desè aniversari, demostrant una trajectòria consolidada.

Segons el propi Ministeri, l'obtenció del segell “Sever Ochoa” o “María de Maeztu” (més/menys de 80 doctors en la seva plantilla) suposa “el reconeixement i acreditació dels millors centres i unitats que destaquen per l'impacte i rellevància internacional dels resultats obtinguts en els últims quatre anys”, així com “el finançament dels programes estratègics de recerca amb l'objectiu de consolidar les seves capacitats científiques i contribuir al seu lideratge internacional”. Del total dels centres i unitats acreditats fins a l'any 2017 com a “Sever Ochoa” (un total de 25) o “María de Maeztu” (un total de 16), el 73% es troben en les comunitats de Catalunya (19) i Madrid (11). La de l''IFISC és primera acreditació d'excel·lència científica en la Comunitat Balear

Totes les institucions acreditades destaquen per l'impacte internacional de les seves contribucions científiques, la seva activitat docent de postgrau, la seva capacitat innovadora i la seva intensa relació amb l'entorn social i econòmic. Són institucions de referència mundial que compten amb programes de recerca de frontera, altament competitius i capaços d'atreure talent internacional. 

Les unitats que, com l'IFISC, han estat seleccionades en la modalitat “María de Maeztu”, 7 l'any 2018, rebran un finançament total de 2.000.000 euros per als propers quatre anys més varis contractes d'investigadors pre-doctorals i l'accés a fonts de finançament restringides a les unitats d'excel·lència.


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord