IFISC People: Massimiliano Zanin

20 de març de 2020

Ens complau anunciar que el Dr. Massimiliano Zanin s'uneix a l'IFISC com a investigador postdoctoral.

Massimiliano Zanin es va graduar en Gestió Aeronàutica en la Universitat Autònoma de Madrid, obtenint el seu doctorat en la Universidade Nova de Lisboa en l'aplicació de Xarxes Complexes i Anàlisis de Dades a l'estudi de problemes biomèdics. Posteriorment, va realitzar una estada postdoctoral en Innaxis i en el Centre de Tecnologia Biomèdica de la Universitat Politècnica de Madrid. Massimiliano Zanin va ser un dels 20 científics espanyols, d'un total de 408 a nivell europeu, que va rebre en 2019 una "starting grant" del European Research Council que fomenta l'excel·lència investigadora liderada per joves investigadors amb una prometedora carrera professional i científica. La recerca del Dr. Zanin, titulada "El transport aeri com a informació i computació", proposa entendre els retards en la xarxa de transport com una transferència d'informació que es distribueix i maneja en cada aeroport. Aquesta idea es basa en el mateix concepte que subjeu al fet que, per a entendre com funciona el cervell, no n'hi ha prou amb analitzar l'activitat a nivell de les neurones, sinó que també cal entendre el funcionament global del sistema complex i els seus processos emergents.

Està interessat en les Xarxes Complexes i la Ciència de les Dades, tant des d'una perspectiva teòrica com a través de la seva aplicació a diversos problemes del món real. Els seus principals temes d'interès també inclouen problemes biomèdics, els sistemes de recomanació i la criptografia.


 People Massimiliano Zanin


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord