IFISC People: Gonzalo Manzano

10 de maig de 2021

Ens complau anunciar que Gonzalo Manzano s'incorpora aquesta setmana a l'IFISC com a investigador postdoctoral. Gonzalo és llicenciat en Física per la Universitat Complutense de Madrid, on va realitzar el seu doctorat en col·laboració amb l'IFISC, sota la supervisió de Juan MR Parrondo i Roberta Zambrini.

La seva tesi "Thermodynamics and Synchronization in Open Quantum Systems", publicada en la sèrie de Tesi de Springer, estava dedicada a diferents aspectes relacionats amb la termodinàmica quàntica i la informació quàntica, com les fluctuacions, la irreversibilitat, les màquines tèrmiques, la sincronització i les correlacions quàntiques. Després d'un breu postdoctorat en l'IFISC, va continuar amb la seva recerca en el Centre Internacional de Física Teòrica (ICTP) de Trieste (Itàlia). L'any passat va obtenir una beca ESQ del programa Marie Skłodowska-Curie COFUND en l'Institut d'Òptica Quàntica i Informació Quàntica (IQOQI) de Viena (Àustria). S'incorpora a l'IFISC amb una beca Juan de la Cierva Incorporación per a treballar dins de la línia de Transport i Informació en Sistemes Quàntics, i esperant establir connexions fructíferes amb altres línies.

Les seves àrees d'interès són la comprensió i caracterització dels efectes quàntics genuïns en els processos termodinàmics de no equilibri, en els diferents fenòmens dissipatius que sorgeixen en els sistemes quàntics oberts, així com a explorar les conseqüències de llarg abast que els moderns conceptes i eines de la termodinàmica de la informació poden aportar quan s'apliquen a sistemes complexos.


 ifisc-people-gonzalo-manzano


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord