IFISC People: Ernesto Estrada i Lucas Lacasa

6 de octubre de 2020

L'IFISC dóna la benvinguda als seus nous investigadors associats: Ernesto Estrada i Lucas Lacasa.

Ernesto Estrada és actualment investigador sènior de ARAID en l'Institut de Matemàtiques i Aplicacions (IUMA) de la Universitat de Saragossa. És molt conegut per les seves nombroses contribucions a l'estudi matemàtic de les xarxes i les seves aplicacions a diversos camps. És l'Editor Cap de la revista Journal of Complex Networks editada per l'Oxford University Press (OUP) i ha publicat més de 220 articles, que han rebut més de 14.000 cites i el seu índex h és actualment de 60. També ha publicat 2 llibres de text amb OUP i editat un amb Springer. Va ser triat membre de la SIAM (Societat de Matemàtiques Industrials i Aplicades) en 2019, membre de l'Acadèmia Llatinoamericana de Ciències en el mateix any, membre de l'Acadèmia Europea en 2014 i de l'Acadèmia Internacional de Química Matemàtica en 2004. Va rebre el Premi al Mèrit de Recerca Wolfson de la Reial Societat del Regne Unit per al període 2014-2018. Els seus interessos de recerca són amplis en l'estudi matemàtic de l'estructura i la dinàmica dels sistemes discrets, així com les seves aplicacions a problemes de la vida real en química, biologia molecular i cel·lular, sistemes sociotècnics, problemes ecològics i anàlisi geopolítica, entre altres.

Lucas Lacasa és llicenciat en Física Teòrica per la Universitat Complutense de Madrid i es va doctorar en Física de Sistemes Complexos per la Universitat Politècnica de Madrid en 2009. Actualment, Lucas és professor de Matemàtiques Aplicades en la Queen Mary University of London (QMUL), on té plaça des de 2013. També és investigador visitant en el Kings College de Londres. Ha estat investigador convidat en diverses universitats, incloent la Universitat d'Oxford i UCLA (Universitat de Califòrnia a Los Angeles) i, entre 2017 i 2020, va ser Early Career Fellow del Consell de Recerca d'Enginyeria i Ciències Físiques del Regne Unit (EPSRC). La seva recerca abasta diverses àrees de la Ciència de la Complexitat, i actualment està desenvolupant mètodes innovadors per a l'Anàlisi de Dades en la cruïlla dels Sistemes Dinàmics i la Ciència de Xarxes, un tema pel qual ha estat recentment guardonat amb el premi internacional USERN en Ciències Formals.


 IFISC People Lucas Lacasa and Ernesto Estrada


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord