IFISC People: Investigadors Associats

8 de gener de 2020

La junta de l'IFISC, en ús de les seves atribucions, ha nomenat com a investigadors associats a Nazareth CastellanosJuan Carlos González i Stefano Longhi:

Nazareth Castellanos és llicenciada en Física Teòrica i doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Madrid. A més, ha cursat un Màster en Matemàtiques aplicades a la biologia i un Màster en Neurociències per la Facultat de Medicina de la UAM. Ha treballat com a investigadora i docent en el laboratori de neurociències cognitives i computacionals del CTB (Universitat Complutense i Politècnica de Madrid), en el Max Planck Brain Research Institute de Frankfurt i en el Kings College de Londres. Actualment és investigadora del Centre de Tecnologia Biomèdica i dirigeix la recerca en el laboratori Nirakara - Lab i en la càtedra de mindfulness i ciències cognitives de la Universitat Complutense de Madrid. És directora del projecte "Brain-body interaction in meditators". L'experiència de la Dra. Castellanos reforçarà els punts de vista biomèdics i psicològics en la recerca actual en el camp de la neurociència que realitza l'IFISC.

Juan Carlos González va finalitzar el seu doctorat en Física en 2010 a l'IFISC en Física Estadística, centrat en els models de dinàmica social (formació d'opinió, propagació de la cultura, efectes dels mitjans de comunicació, xarxes complexes), així com en l'estudi i anàlisi de sistemes dinàmics en xarxes complexes. Va realitzar un postdoctorat en el departament de Física de la Pontifícia Universitat Catòlica de Rio de Janeiro PUC-RJ. Les seves recerques es van centrar en l'anàlisi de fusions de bancs brasilers; l'anàlisi de xarxes criminals en la principal ciutat del Brasil, en col·laboració amb la Policia Federal del Brasil; l'estudi i anàlisi de sistemes coevolutius i el sorgiment d'estructures modulars en xarxes. Actualment treballa com Data Scientist en APSL, una empresa d'enginyeria informàtica establerta a Mallorca.  El Dr. González Avella proporcionarà un enllaç amb el sector privat mitjançant la recerca conjunta de APSL - IFISC en les diferents aplicacions de l'anàlisi de Big Data.

Stefano Longhi és llicenciat en Enginyeria Electrònica cum laude per l'Institut Politècnic de Milà en 1992, i doctor en Física per l'Institut  Politècnic de Torí en 1995. Després d'un període d'un any com a investigador científic en el MIT, en el grup d'òptica ultraràpida dirigit pel Prof. Erich P. Ippen i H.A. Haus, en 1998 el Dr. Longhi es va convertir en professor assistent de Física General en l'Institut Politècnic de Milà. De 2003 a 2015, va ser Professor Associat de Física de la Matèria I, des de 2016, és professor titular de Física en el mateix Institut, on imparteix docència sobre els Principis del Làser. El Dr. Longhi col·labora des de fa molt temps amb els investigadors de l'IFISC, especialment en òptica no lineal, formació de patrons i fenòmens quàntics.


 People Associate Researchers


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord