L’IFISC organitza el primer Colloquia of Excellence, un cicle de seminaris amb líders en sistemes complexos

6 de abril de 2016

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) organitza el seu primer Colloquia of Excellence (http://colloquia.ifisc.uib-csic.es/en/), un cicle de seminaris que preveu la participació d’investigadors de reconegut prestigi internacional en el món dels Sistemes Complexos amb ponents de renom del més alt nivell en la investigació científica internacional: Luc Steels, Benjamin Carreras, Jordi Bascompte, Dan Gauthier i Carlo Beenakker.

El cicle “Colloquia of Excellence” preveu afrontar temes tan diversos com el llenguatge, la biodiversitat i l’ecologia, la gestió de xarxes elèctriques o computació i física des dels Sistemes Complexos. Les conferències estan obertes a tothom qui estigui interessat en qualsevol dels temes que es tractaran, i totes les conferències es duran a terme a la sala de seminaris de l’IFISC (Aula Montserrat Casas) —a més, es podran seguir en directe a través de la web de l’Institut (www.ifisc.uib-csic.es/seminars) i posteriorment en diferit.

La primera conferència tindrà lloc el dia 13 d’abril, amb Luc Steels (Universitat Pompeu Fabra, CSIC), sobre «el llenguatge com un sistema complex adaptatiu», que tractarà l’evolució del llenguatge des del punt de vista de la lingüística evolutiva. El 4 de maig Benjamin Carreras (BACV Solutions Inc, USA) xerrarà sobre “les xarxes elèctriques i el risc de grans apagades en cascada”. El següent ponent serà Jordi Bascompte (Universitat de Zurich, Suissa), l’11 de maig amb “xarxes mútues entre plantes i animals: l’arquitectura de la biodiversitat” al que el seguirà el 15 de juny Dan Gauthier (Ohio State University, USA) amb una ponència sobre la dinàmica de xarxes Boleanes amb retard. Tancarà el “Colloquia of Excellence” el 6 de juliol Carlo Beenakker (Leiden University, Holanda) i la seva ponència “modes de Majorana als extrems de superconductors topològics”.

Aquest “Colloquia of Excellence” és possible gràcies al finançament de la Direcció General d’Innovació i Investigació del Govern de les Illes Balears.

poster

Nota de premsa

Diari Menorca

Link web CSIC


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord