El Màster en Física de Sistemes Complexos de l’IFISC renova el seu pla docent

16 de maig de 2022

En el curs acadèmic 2022/23 el Màster Universitari en Física de Sistemes Complexos que l’IFISC (UIB-CSIC) imparteix a la Universitat de les Illes Balears oferirà un nou pla d'estudis totalment renovat. 

El Màster Universitari en Física de Sistemes Complexos va néixer en 2012 amb una oferta acadèmica única en les seves característiques: interdisciplinarietat, modernitat i rigor. Més de cent alumnes s'han format a les seves aules des de llavors, aconseguint alts nivells d'excel·lència i satisfacció. La nostra formació de postgrau ve avalada per l'experiència docent i investigadora dels investigadors de l’IFISC (sent la meitat d'ells personal de la UIB mentre que l'altra meitat ho són del CSIC) i proporciona als estudiants les eines necessàries per a abordar problemes complexos en molt diverses disciplines, sempre sobre una sòlida base matemàtica. 

Superada la primera etapa, el Consell d'Estudis de la titulació va considerar adequada una renovació dels continguts i les competències. L'any vinent acadèmic potenciarà, dins del bloc d'assignatures troncals, la Ciència de Dades, l'Aprenentatge Automàtic i la Teoria de la Informació, ja que aquests camps s'estan consolidant com a clau dins de la recerca en Sistemes Complexos i són cada vegada més imprescindibles a l'hora de fer ciència complexa. D'altra banda, s'augmentarà el nombre d'assignatures optatives, les quals permeten als alumnes especialitzar-se en la branca de la ciència de Sistemes Complexos que més els interessi. En el nou pla docent s'han inclòs cursos opcionals de Econofísica, Dinàmica del Clima o Ecologia, disciplines que han anat guanyant rellevància aquests últims temps, tal com posa de manifest el premi Nobel de Física de 2021. 

El termini de preinscripció en el màster va començar el 2 de maig i s'estendrà fins al 8 de juliol a través del portal de postgrau de la Universitat de les Illes Balears. L’IFISC ofereix així mateix beques de mobilitat, una d'elles patrocinada per la Fundació Sicòmor. 

Més informació sobre el màster, així com terminis de preinscripció, es pot trobar en aquesta pàgina web.




Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord