La radiació de Fukushima arribarà per mar a les costes dels EUA

23 de setembre de 2013

La radiació de Fukushima arribarà per mar a les costes dels EUA el 2014 en quantitats inofensives, segons un estudi en el qual participa un investigador de l’IFISC

Les simulacions elaborades pels investigadors suggereixen que les partícules radioactives de Cs-137 alliberades al mar a causa del desastre de Fukushima es detectaran el 2014, tres anys després del desastre, a la costa oest dels Estats Units. No obstant això, aquest fet no hauria de ser motiu d'alarma, atès que la concentració de material es troba molt per sota dels límits de seguretat per al consum humà marcats per l'Organització Mundial de la Salut. Aquesta és la principal conclusió de l'estudi encapçalat per Vincent Rossi,actualment membre de l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC) i investigador principal de l’estudi en el qual també han participat investigadors del Climate Change Research Centre (Austràlia) i del Laboratoire d’Étude en Géophysique et Océanographie Spatiales (França).

 


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord