Un estudi de l´EVOCOG i l´IFISC en el PNAS

31 de juliol de 2013

La revista nord-americana Proceedings  of  the  National  Academy  of  Sciences ( PNAS), una de les tres revistes amb major impacte entre les publicacions científiques internacionals en ciències interdisciplinàries, publica avui, dia 10 de juny, l'article «Dynamics  of  brain  networks  in  the  aesthetic  appreciation», que reflecteix el treball del grup d'investigadors sobre les àrees del cervell que reaccionen davant la bellesa i com aquestes canvien al llarg del temps de la percepció.

Aquest procés tan ràpid d'apreciació de la bellesa coincideix amb el que els especialistes anomenen «moment ahà!». El moment  ahà! és el procés mental que condueix a la solució sobtada d'un problema sense parar-hi esment i és conegut perquè te relació amb la xarxa cerebral que s'activa al cervell durant l'estat de repòs (xarxa per defecte o en anglès “Default  Network”). La xarxa estètica identificada ara pels investigadors de l’EvoCog (IFISC, UIB),  l’IFISC (UIB-CSIC) i el Centre de Tecnologies Biomèdiques (CTB) coincideix en bona part amb la xarxa per defecte.

 


Galeria de fotos


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord