Ciència a tot tren: Un recorregut científic sobre raïls des de Palma fins a Sóller

30 de octubre de 2023

  • Científics i científiques donaran micro-xerrades temàtiques sobre els seus avanços i recerques dirigides a tots els públics
  • L'esdeveniment, gratuït i amb inscripció prèvia, se celebrarà el dissabte, 11 de novembre, en horari de 10h a 17:00h
  • L'activitat també inclou visites als principals centres culturals de Sóller

Una vintena de científics i científiques de diverses institucions públiques de recerca a les Illes Balears s’han unit per dur a terme Ciència a tot tren, una proposta única que convida tots els públics a experimentar la ciència a través d’un viatge amb l’emblemàtic tren de Sóller. L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim dia 11 de novembre i consistirà en microxerrades científiques i activitats a Sóller.

Aquest esdeveniment té com a objectiu traslladar a la ciutadania la ciència que es desenvolupa als laboratoris de les Balears en un entorn que reuneix aspectes culturals, etnològics i naturals de gran valor. En concret, científics i científiques compartiran amb els passatgers del tren de fusta centenari els darrers avenços i coneixements a través d’una sèrie de microxerrades temàtiques, en un trajecte amb la serra de Tramuntana de fons. En arribar a Sóller, el públic tindrà l’oportunitat de visitar algun dels centres culturals i científics més rellevants de la zona, com són el Jardí Botànic de Sóller, el Museu Balear de Ciències Naturals i el Museu de la Mar al Port de Sóller. Les xerrades divulgatives continuaran en el trajecte de tornada a Palma.

L’activitat tindrà lloc dissabte, 11 de novembre. El xiulet del tren indicarà la sortida des de l’estació de Ferrocarrils de Sóller a la plaça d’Espanya de Palma, programada a les 10 hores. L’horari de tornada des de Sóller serà a les 16.30 hores. Les persones que s’inscriguin a la visita al Museu de la Mar de Sóller hauran d’agafar el tramvia a l’estació mateixa.

L’esdeveniment és obert a persones de qualsevol edat que tinguin interès per la ciència, i ofereix una oportunitat perquè els participants coneguin la investigació que es desenvolupa a la seva regió de manera accessible i entretinguda.

L’activitat és completament gratuïta, tot i que requereix inscripció prèvia.

La inscripció s’ha de fer a través d’aquest formulari: https://cienciaatottren.eventbrite.es


Aquesta activitat està organitzada conjuntament entre la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Delegació Institucional del CSIC a les Illes Balears, l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB) i l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB).

Aquest esdeveniment és possible gràcies a la col·laboració de Ferrocarril de Sóller, S. A.; el MUCBO, que engloba el Jardí Botànic de Sóller i el Museu Balear de Ciències Naturals; el Museu Marítim de Mallorca; i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia - Ministeri de Ciència i Innovació, i la participació del Centre Oceanogràfic de les Balears (COB, IEO-CSIC); la unitat territorial de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME); el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB); l’Institut de Recerca Agroambiental i d’Economia de l’Aigua (INAGEA), i la Fundació Institut de Recerca Sanitària de les Illes Balears (IdISBa). cienciatottren


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord