Segona Conferència de Termodinàmica Quàntica organitzada per l'IFISC a la UIB

17 de abril de 2015

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC (CSIC-UIB) organitza la segona edició de la Conferència de Termodinàmica Quàntica al campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Aquesta conferència se celebra després de la primera edició que va tenir lloc a Berlin al gener de 2014 i està finançada per l'acció European Cooperation In Science and Technology, COST 1209, de Termodinàmica Quàntica de la Unió Europea. 


La segona Conferència Termodinàmica Quàntica pretén ser una referència per als investigadors que treballen en la termodinàmica en el règim quàntic, en relació amb la teoria de la informació quàntica i la física estadística. Cal tenir en compte que el descobriment dels principis de la termodinàmica per a sistemes clàssics va ser un gran avanç de la física del segle XIX. No obstant això, per a sistemes quàntics, el paper d'aquests principis és encara molt poc conegut. En els últims anys s'han produït grans avanços en el control i observació de calor, el treball i la informació en els experiments en els sistemes quàntics. 


En el marc de la Conferència s'oferiran diverses xerrades i reunions amb experts en els camps de la termodinàmica quàntica, tant teòrics i experimentals, que es combinaran amb intervencions de joves investigadors, ja que un dels objectius de les accions COST és el d'impulsar la promoció dels joves científics, fomentant l’intercanvi de coneixements entre les diferents comunitats d'estudi de la termodinàmica quàntica. Al llarg de tota la setmana, del 20 al 24 d'abril, hi haurà temps per a debats i reunions de grups de treball a més d'activitats culturals complementàries. 

For more information: http://ifisc.uib-csic.es/qtd2/

Nota premsa UIB

Baleopolis

Entrevista Parrondo El Mundo

"Es Faristol" IB3 Ràdio


Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord