Colloquia on Complex Systems curs acadèmic 2019-2020

16 de setembre de 2019

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC) anuncia la seva sèrie de Colloquia on Complex Systems 2019-2020 com a part del seu programa d'Unitat d'Excel·lència María de Maeztu. Colloquia on Complex Systems són una sèrie especial de seminaris impartits per eminents ponents que treballen a l'avantguarda dels sistemes complexos.  Els temes dels Col·loquis per al curs acadèmic 2019-2020 comprenen aspectes fonamentals de la Ciència de Sistemes Complexos juntament amb aspectes relacionats amb la biologia quàntica, els sistemes biològics i ecològics, la intel·ligència artificial i l'aprenentatge automàtic en els dominis clàssic i quàntic, així com les ciutats i els sistemes urbans.

La sèrie de colloquios 2019-2020 començarà el 18 d'octubre a les 12.00 h amb el Prof. Stefan Thurner (Complexity Science Hub ViennaMedical University of Vienna) que parlarà de “Statistics of driven processes”. El segon seminari serà “Are there non trivial quantum effects in biology? A discussion from an open quantum system perspective” per Prof. Susana Huelga (Institute of Theoretical Physics i Centre of Quantum BioScience, Ulm University) el 27 de novembre a les 15:00 h.

El següent ponent será Prof. Amos Maritan (Laboratory for Interdisciplinary Physics, Padova) amb la seva xerrada “Optimality principles and scaling laws in living systems” el 5 de febrer a les 15:00 h. El 9 de març, Prof. Wolfgang Maas (Institute for Theoretical Computer Science, Graz University of Technology) oferirà la xerrada “Reservoir computing from the perspective of Deep Learning”, d'altra banda, el 20 de maig Prof. Céline Rozenblat (Institute of Geography and Sustainability, University of Lausanne) parlarà de “A multi-level network perspective on complex urban systems”, tots dos seminaris a les 15 h.

Els Colloquia on Complex Systems 2019-2020 finalitzaran amb “Learning and artificial intelligence in the quantum domain” pel Prof. Hans J. Briegel (Institute for Theoretical Physics, University of Innsbruck  and Department of Philosophy, University of Konstanz)el 17 de juny a les 15:00 h. 

Tots els seminaris s'impartiran a la sala de seminaris de l'IFISC (“Aula Montserrat Casas”) i es retransmetran online en: https://ifisc.uib-csic.es/en/events/colloquia-complex-systems/


 Colloquia on Complex Systems 2020

Premsa i mitjans de comunicació


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord