Voces, CSIC Balears: Quantum Reservoir Computing, xarxes quàntiques i divulgació

27 de juny de 2022

L’IFISC (UIB-CSIC) i la Representació Institucional del CSIC a les Illes Balears s'uneixen i creen "Voces, CSIC Balears", un podcast bimensual de divulgació científica. A través d'entrevistes a científics i científiques que treballen en els centres del CSIC a Balears, pretén augmentar la visibilitat de la ciència que es realitza a la regió. El vint-i-sisè episodi de "Voces, CSIC Balears" té com a protagonista a Roberta Zambrini.

Roberta Zambrini es va graduar en la Università degli Studi di Milà (1999) i és doctora per la UIB amb la tesi “Quantum fluctuations in nonlinear optical patterns”. Després va realitzar un postdoctorat en la Universitat de Strathclyde (Glasgow, el Regne Unit), on va estudiar les propietats mecàniques de la llum. A continuació, va obtenir un contracte Ramón y Cajal i es va incorporar a l’IFISC (UIB-CSIC). Des de 2008 Roberta és Científica Titular del CSIC en l’IFISC, on ha liderat recerques sobre Sistemes Quàntics Complexos i Oberts, sincronització, xarxes quàntiques, òptica quàntica i més recentment l'Aprenentatge Automàtic Quàntic. En 2019-20 va coordinar el Llibre blanc de la Informació Digital i Complexa del CSIC.

Quantum Reservoir Computing, redes cuánticas y divulgación | VOCES, CSIC BALEARS #26

 voces-csic-balears-roberta-zambrini


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord