El nou clúster de computació de l'IFISC per a anàlisi de Big Data i simulacions numèriques intensives ja està llest

26 de març de 2020

El nou clúster, Nuredduna2020, amb 960 nuclis, 12 TB de memòria i 25 GB/s de comunicacions de baixa latència entre servidors, està ara totalment configurat i llest per a executar simulacions. L'edifici de l'IFISC està actualment tancat, però la configuració final del clúster ha estat realitzada a distància durant els últims 10 dies pel personal tècnic de l'IFISC.

Una part molt substancial de la producció científica de l'IFISC es basa en simulacions numèriques intensives de models apropiats per a la descripció de diversos sistemes complexos. Amb l'objectiu de continuar sent un centre líder en la recerca de sistemes complexos, el 10 d'octubre la Universitat de les Illes Balears (UIB) va signar un contracte amb Atos per a l'adquisició d'un nou supercomputador per a l'IFISC. El clúster, basat en processadors AMD EPYC d'última generació i en comunicacions de baixa latència Mellanox, va ser lliurat al gener i ja està totalment configurat.

Gràcies a un maquinari més potent i a un nou gestor de cues, Nuredduna2020 ofereix una flexibilitat molt major que el Nuredduna actual, permetent executar treballs que requereixen fins a 512GB de memòria i 48 nuclis. També és possible fer treballs interactius.

El clúster actual romandrà operatiu durant un curt període de temps, després del qual es tancarà. Els seus nodes informàtics s'integraran en el nou clúster i, en aquest moment, nuredduna i nuredduna2020 seran sinònims.

El nou clúster de l'IFISC (projecte EQC2018-004787-P) ha estat finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació i Universitats, Agència estatal de recerca (AEI) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Estatal de Generació de Coneixement i Enfortiment Científic i Tecnològic del Sistema d'I+D+i, Subprograma Estatal d'Infraestructures de Recerca i Equipament Cientificotècnic.


 HeaderComputerServicesUnit


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord