L’IFISC (UIB-CSIC) ha estat el primer centre de les Balears amb un prestigiós contracte de investigació Starting Grant del European Research Council

6 de maig de 2020

Amb la recent incorporació del Dr. Massimiliano Zanin, l’IFISC (UIB-CSIC) s'ha convertit en el primer centre de les Illes Balears a administrar un dels prestigiosos contractes Starting Grant concedits pel Consell Europeu de Recerca (ERC). Dites contractes compten amb una dotació de més d'1.200.000 euros perquè l'investigador desenvolupi el seu projecte personal de recerca.

Massimiliano Zanin va ser un dels 20 científics a Espanya, d'un total de 408 a nivell europeu, que va rebre en 2019 aquesta subvenció “starting grant” que incentiva la recerca d'excel·lència dirigida per joves investigadors que tinguin una prometedora trajectòria professional i científica. La recerca del Dr. Zanin, que porta per títol “El transport aeri com a informació i computació”, planteja entendre els retards en la xarxa de transport com a transferència d'informació que es distribueix i manipula en cada aeroport. Aquesta idea parteix del mateix concepte darrere que, per a entendre com opera el cervell no és suficient analitzar l'activitat a nivell de neurona, sinó que s'ha d'entendre el funcionament global del sistema complex i els seus processos emergents.

Els contractes ERC cerquen finançar a llarg termini projectes d'investigadors excel·lents i dels seus equips de recerca, a fi que duguin a terme una recerca nova i potencialment rendible, però d'alt risc. El seu objectiu específic és “reforçar l'excel·lència, el dinamisme i la creativitat de la recerca europea”. Els guanyadors d'aquests contractes tenen mobilitat absoluta i poden portar els seus fons al centre que els sembli més apropiat per al desenvolupament de la seva recerca. En aquest cas el Dr. Zanin va triar unir-se a l’IFISC, institut amb el qual no havia tingut cap relació anterior, però que ofereix l'ambient d’investigació adequat per a aquest projecte.

Massimiliano Zanin es va llicenciar en Gestió Aeronàutica en la Universitat Autònoma de Madrid, obtenint el seu doctorat en la Universidade Nova de Lisboa en l'aplicació de Xarxes Complexes i Anàlisis de Dades a l'estudi de problemes biomèdics. Posteriorment va realitzar una estada postdoctoral en Innaxis i en el Centre de Tecnologia Biomèdica, de la Universitat Politècnica de Madrid.


 zanin


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord