Investigador de l'IFISC coedita un llibre sobre Física Mesoscópica

12 de gener de 2021

L'investigador de l'IFISC (UIB-CSIC) David Sánchez ha editat recentment, juntament amb l'investigador de l'Institut Politècnic de Khàrkiv Michael Moskalets, un llibre titulat Quantum Transport in Mesoscopic Systems.

El llibre inclou 19 articles de revisió i de recerca d'un número especial publicat en la revista interdisciplinària d'accés obert Entropy. En aquest treball s'examinen els últims avanços en el camp de conductors a petita escala, que serveixen d'excel·lents plataformes per a l'estudi dels fenòmens de transport pertinents per a la matèria condensada, la termodinàmica quàntica i la informació quàntica. Concretament, els capítols ofereixen noves perspectives sobre la calor i la dissipació a nanoescala, coherent single-electronics, l'espintrònica de semiconductors, matèria quàntica topològica, els efectes quàntics d'Hall, les estructures de grafè, els sistemes amb forta interacció i les fluctuacions de corrent.

El document pot descarregar-se lliurement del lloc web del MDPI, mentre que la versió impresa està disponible per a la seva comanda.


 quantum-transport-book


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord