Investigador de l'IFISC, coautor d'un article en Science sobre generadors de números aleatoris

24 de febrer de 2021

L'investigador de l'IFISC (UIB-CSIC) Ingo Fischer, juntament amb Daniel J. Gauthier (Departament de Física de la Universitat Estatal d'Ohio), ha publicat un article en la secció Perspectives de la revista Science. Els autors analitzen i posen en context diferents dispositius òptics capdavanters per a la generació de números aleatoris. Un d'aquests dispositius, un làser amb un gran nombre de maneres òptiques, es presenta en el mateix número de la revista.

L'article, titulat "High-speed harvesting of random numbers", destaca la importància dels números aleatoris en el context de la criptografia o el blockchain i subratlla com molts dels números aleatoris que es generen actualment són en realitat pseudoaleatoris. Els autors parlen de la importància dels generadors de números aleatoris veritables i ràpids, com el realitzat per Marangon et al. que funciona gràcies a l'emissió espontània de fotons en un dispositiu format per dos raigs làser que interfereixen. L'estudi publicat actualment per Kim et al. amplia la velocitat potencial de generació de números aleatoris augmentant la velocitat de generació i gràcies a comptar amb molts canals de generació en paral·lel utilitzant un làser especialment dissenyat. Finalment, Fischer i Gauthier expliquen que els anomenats làsers d'àrea àmplia podrien tenir aplicacions més enllà de la generació de números aleatoris, en particular com a circuits fotònics integrats per al processament ultraràpid de la informació.

Fischer, I.; Gauthier, Daniel J., Science Vol. 371, Issue 6532, pp. 889-890 (2021). DOI: https://doi.org/10.1126/science.abg5445

https://doi.org/10.1126/science.abg5445



 ingo-science-rng


Aquesta web utilitza cookies per a la recollida de dades amb un propòsit estadístic. Si continues navegant, vol dir que acceptes la instal·lació de la cookie.


Més informació D'accord